Mingea "Mâna lui Dumnezeu" a lui Maradona nu s-a vândut la licitaţie

Mingea implicată în celebrul gol "Hand of God" al lui Diego Maradona de la Cupa Mondială FIFA 1986 nu s-a vândut pentru a doua oară în patru luni, după ce preţul de rezervă al licitaţiei nu a fost atins. Între timp, o minge din finala Cupei Mondiale FIFA 1986 a fost şi ea scoasă la vânzare.

856 afișări
Imaginea articolului Mingea "Mâna lui Dumnezeu" a lui Maradona nu s-a vândut la licitaţie

Mingea "Mâna lui Dumnezeu" a lui Maradona nu s-a vândut la licitaţie

Ofertele au ajuns la 1,7 milioane de dolari în momentul în care licitaţia organizată de Goldin s-a încheiat.

Suma a fost sub cea dorită de arbitrul meciului, tunisianul Ali Bin Nasser, din celebrul meci câştigat de Argentina cu 2-1 în faţa Angliei, după ce Maradona a trimis mingea cu mâna pe lângă portarul Peter Shilton, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de la Mexico City.

În noiembrie anul trecut, mingea nu a reuşit să se vândă la casa de licitaţii Graham Budd Auctions din Londra, în ciuda unei oferte de 2 milioane de lire sterline (2,4 milioane de dolari/2,2 milioane de euro).

Această cifră a fost cu 500.000 de lire sterline sub rezerva pe care o cerea Bin Nasser.

Tricoul pe care Maradona l-a purtat în acelaşi meci "Mâna lui Dumnezeu" a ajuns la o sumă impresionantă de 9,3 milioane de dolari.

La momentul vânzării, acesta a fost cel mai mare preţ plătit vreodată la licitaţie pentru u suvenir sportiv.

Graham Budd, între timp, scoate la licitaţie în prezent mingea de joc din finala Mexic 1986, meci pe care Argentina l-a câştigat cu 3-2 împotriva Germaniei de Vest în Mexico City.

Mingea Adidas Azteca este formată din 32 de panouri pentagonale cu un design sinuos alb-negru inspirat din arhitectura şi picturile murale ale civilizaţiei aztece care a înflorit în centrul Mexicului între secolele XIV şi XVI.

Mingea a fost oferită cu o scrisoare de provenienţă semnată de arbitrul brazilian FIFA Romualdo Arppi Filho, care a acordat autografe pe ea alături de asistenţii săi Erik Fredriksson şi Bernylloa Morea.

Finala a avut loc pe Estadio Azteca în faţa a 114.600 de spectatori.

Aceasta a fost ultima dată când Argentina a câştigat Cupa Mondială FIFA până când echipa condusă de Lionel Messi a triumfat din nou, învingând Franţa la penalty-uri în turneul de anul trecut din Qatar.

Licitatorii au estimat că mingea se va vinde cu până la 50.000 de lire sterline dar până acum nimeni nu a atins preţul de pornire de 18.000 de lire sterline.

Licitaţia se va încheia pe 8 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici