Ministrul Justiţiei din Irlanda cere ca meciul cu Franţa să se rejoace

Ministrul Justiţiei din Irlanda, Dermot Ahern, a cerut Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) ca partida cu Franţa, contând pentru manşa secundă a barajului de calificare la Cupa Mondială să se rejoace, după ce francezii au egalat în urma unui henţ comis de Thierry Henry, informează The Times.

20 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei din Irlanda cere ca meciul cu Franţa să se rejoace

Jucătoriii irlandezi protestează faţă de decizia antrenorului central care a validat golul francezului Thierry Henry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ahern solicită FIFA, ca în spiritul fair play-ului, partida să se rejoace.

"Probabil că nu vor accepta solicitarea noastră deoarece suntem o naţiune mică în fotbalul mondial, dar trebuie să le punem în vedere acest lucru. Măcar atât putem face pentru miile de fani. Altfel, dacă rezultatul va fi menţinut, se va induce ideea că dacă trişezi, atunci vei câştiga. Henry a admis că a atins mingea cu mâna şi că i-a spus acest lucru arbitrului. Milioane de fani au observat că a fost un henţ dublu, asta ca să nu mai menţionăm de ofsaid. Le-am cerut directorului executiv al federaţiei, John Delaney, şi vicepreşedintelui Des Casey, să solicite FIFA rejucarea partidei", a spus Ahern, care a fost şi ministrul de externe al Irlandei.

Protestele irlandezilor au continuat cu mult după terminarea partidei disputate pe Stade de France, scor 1-1. În urma acestei remize, Franţa s-a calificat la Cupa Mondială din Africa de Sud cu scorul general de 2-1.

Atacantul Barcelonei, Thierry Henry a admis că a atins mingea cu mâna şi că i-a spus acest lucru arbitrului. "Mingea mi-a lovit mâna, voi fi sincer. A fost henţ, se poate vedea clar asta. Sebastien Squillaci a sărit la cap cu alţi doi jucători irlandezi, eu eram în spatele lor, iar următorul lucru care ştiu că s-a întâmplat a fost că mingea mi-a lovit mâna. Arbitrul mi-a spus că nu eu sunt arbitrul", le-a spus Henry reporterilor, la finalul partidei.

Selecţionerul Irlandei, italianul Giovanni Trapattoni, a refuzat să comenteze pe seama acestui incident, dar asistentul său, Liam Brady, a cerut rejucarea partidei.

"Pentru demnitatea şi integritatea fotbalului, vom merge în Franţa şi vom juca din nou. Sepp Blatter (n.r. - preşedintele FIFA) vorbeşte despre fair play - să-l lăsăm pe el să reflecte la ceea ce s-a întâmplat miercuri noapte. Unde va ajunge fotbalul dacă o echipă trişează? Unde vom ajunge dacă această decizie rămâne în picioare?", a completat Brady.

Căpitanul naţionalei Irlandei, Robbie Keane, consideră că selecţionata insulară este victima unei conspiraţii puse la cale de organizaţiile care conduc fotbalul, spunând că şefii FIFA şi UEFA îşi strâng mâinile de fericire după rezultatul de miercuri seară.

Echipa naţională a Franţei s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, după ce a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 după prelungiri, cu reprezentativa Irlandei, în returul barajului european. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103. În tur, la Dublin, francezi au învins, cu scorul de 1-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici