Ministrul rus al Sporturilor, revoltat că Federaţia Internaţională nu ridică suspendarea pentru atleţii ruşi: Ce ar trebuie să facă aceştia, să danseze pe masă, să cânte?

Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a declarat, vineri, agenţiei Reuters că Rusia a făcut deja destui paşi pentru a atinge standardele anti-doping dictate de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF).

199 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus al Sporturilor, revoltat că Federaţia Internaţională nu ridică suspendarea pentru atleţii ruşi: Ce ar trebuie să facă aceştia, să danseze pe masă, să cânte?

Ministrul rus al Sporturilor, revoltat că Federaţia Internaţională nu ridică suspendarea pentru atleţii ruşi: Ce ar trebuie să facă aceştia, să danseze pe masă, să cânte?

Într-o declaraţie acordată la scurt timp după ce IAAF a anunţat că nu ridică deocamdată suspendarea pentru atleţii ruşi, Mutko a spus: „Aţi zis că trebuie să alegem o nouă conducere pentru federaţia noastră de atletism. Ok, am făcut asta. Nu trebuie să alegem lider pe cineva care a făcut asta sau asta... Ok, am făcut şi asta. Nu există niciun criteriu. Ce ar trebui să facă atleţii ruşi? Să danseze pe masă? Să cânte un cântec?”.

Cu câteva ore mai devreme, IAAF anunţase că Rusia „mai are multe de făcut”, după ce un raport al Agenţiei Mondiale Anti-Doping a dezvăluit un fenomen extins de corupţie şi de dopaj în atletismul rus.

În luna mai, Federaţia internaţională va lua decizia dacă va ridica sau nu suspendarea sportivilor ruşi. Competiţiile de atletism de la Jocurile Olimpice încep pe 12 august 2016, dar înscrierea trebuie făcută cu o lună înainte. Majoritatea atleţilor ruşi trebuie să obţină timpi de calificare standard pentru a participa la competiţia găzduită de Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici