Minune: deşi este pe locul 16 WTA, Simona Halep se află pe podiumul favoritelor la Rogers Cup de la Toronto. Turneul canadian o poate duce dincolo de bariera de 40.000.000 de dolari

Cele mai valoroase jucătoare de tenis ale lumii turează motoarele după vacanţa de vară care a urmat Wimbledonului, dar înainte de US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului (29 august - 11 septembrie).

2885 afișări
Imaginea articolului Minune: deşi este pe locul 16 WTA, Simona Halep se află pe podiumul favoritelor la Rogers Cup de la Toronto. Turneul canadian o poate duce dincolo de bariera de 40.000.000 de dolari

Minune: deşi este pe locul 16 WTA, Simona Halep se află pe podiumul favoritelor la Rogers Cup de la Toronto. Turneul canadian o poate duce dincolo de bariera de 40.000.000 de dolari

În timp ce băieţii trag tare la Montreal, în paralel, crema sportului alb la feminin s-a adunat pe cimentul încins din Toronto, pe suprafaţa denumită laykold, pe care se va juca şi la Flushing Meadows.

Simona Halep, cel mai bine clasată româncă, este favorită numărul 15 la turneul Rogers Cup WTA 1000 de la Toronto, situându-se pe lista capilor de serie între cehoaica Karolina Pliskova şi letona Jelena Ostapenko. Competiţia este din ţara frunzei de arţar este dotată cu premii totale de 2.697.250 de dolari.

Dublă campioană la Openul Canadei

La Openul Canadei, Halep are victorii în 2016 şi în 2018, precum cu o finală pierdută, în 2015. Bookmakerii o văd cu ochi buni şi acum. Din mai multe motive: a mai câştigat Openul Canadei, are un antrenor titrat în spate şi se află la vârsta optimă pentru a rupe norii la un Grand Slam (30 de ani).

În plus, dubla campioană de turnee majore şi-a încărcat bateriile în staţiunea vedetelor, Mykonos, şi a făcut modificări în staff, dându-l afară pe preparatorul fizic Teo Cercel. Iar astfel de schimbări bruşte produc un declic, favorizând rezultatele mari.

La pariuri sportive, campioana din Constanţa are a treia şansă la succesul final la Toronto, după liderul mondial Iga Swiatek (cota 3.6) şi după tunisianca Ons Jabeur (cota 10). Are o cotă mai bună chiar şi decât jucătoare din Top 10.

Românca are cota 13, depăşind adversare în formă, precum Coco Gauff (15, locul 11 WTA şi Paula Badosa (15, locul 4 WTA). Japoneza Naomi Osaka are cota 17, iar campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina, a primit cota 19. Bielorusa Aryna Sabalenka, numărul 6 WTA, închide lista favoritelor, cu o cotă de 23.

Vine după un abandon la Washington şi după semifinala de la Wimbledon

Deşi laudă permanent parteneriatul cu noul său antrenor, Patrick Mouratoglou, rezultatele mari întârzie să apară în dreptul Simonei. Semifinala de la Wimbledon îi dă însă speranţe numărului 16 mondial, care vine după un abandon la Washington (SUA), în optimile de finală, din pricina căldurii (34 de grade).

„Simo” este departe de primul loc în clasament, ocupat în premieră pe 9 octombrie 2017. Iar 2022 a fost unul destul de sărac: doar un titlu (deţine un total de 23). În acest an post-pandemic, a adunat 1.713.057 de dolari, cu un raport 31/9 de victorii/înfrângeri.

A lăsat-o în urmă pe Şarapova

Cele 571 de victorii în circuitul WTA (236 este numărul înfrângerilor) i-au adus Simonei, doar din tenis, o avere: 39.663.297 de dolari greu de egalat.
Este aproape să treacă pragul de 40.000.000 de dolari. Îi lipsesc 37.000 de dolari, ceea ce înseamnă că trebuie să prindă sferturile de finală la Toronto, unde CEC-ul câştigătoarei este de 61.300 de dolari plus 190 de puncte.

Românca este pe locul 3 mondial all-time al câştigurilor din tenis. În luna mai 2022, tocmai a depăşit-o pe rusoaica Maria Şarapova, retrasă din activitate şi rămasă la 38.777.962 de dolari. Le are în faţă doar pe Serena Williams (94.518.971 $) şi pe sora ei mai mare, Venus (41.280.540 $).

Traseu convenabil, mâine şi află adversara

La tragerea la sorţi a tabloului principal de la Rogers Cup, competiţie de categorie WTA 1000, Simona Halep a avut noroc. Are un traseu accesibil până în optimile de finală.

În primul tur, Simona Halep va juca împotriva unei jucătoare venită din calificări. Astfel, românca va afla abia luni, 8 august, cu cine va juca, când se vor distribui pe tabloul principal sportivele care trec de cele două tururi de calificări.

În turul doi la Toronto, Simona Halep va juca împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, locul 40 WTA) sau împotriva unei alte jucătoare venită din calificări. Lucrurile se complică pentru Simona Halep începând din faza optimilor de finală, unde ar putea să o înfrunte pe estonianca Anett Kontaveit (26 de ani, locul 2 WTA).

Coco Gauff (SUA, 11 WTA), Aryna Sabalenka (Belarus, 6 WTA) sau Elena Rybakina (Kazahstan, 23 WTA) ar putea fi adversara Simonei Halep în „sferturi” la Rogers Cup.

Dacă va ajunge în semifinale, sportiva din Constanţa va juca cel mai probabil cu una dintre următoarele jucătoare: Paula Badosa (Spania, 4 WTA), Petra Kvitova (Cehia, 24 WTA), Jelena Ostapenko (Letonia, 17 WTA), Jessica Pegula (SUA, 7 WTA) sau Emma Răducanu (Marea Britanie, 10 WTA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici