Miodrag Belodedici îndeamnă tinerii liceeni la mişcare, prin intermediul unei campanii FRF

Miodrag Belodedici, fost mare internaţional al fotbalului românesc şi actual consilier al preşedintelui FRF, a mers, marţi, la liceul “Henri Coandă” din Bucureşti, pentru a-i îndemna pe tineri să facă sport, informează Federaţia Română de Fotbal.

568 afișări
Imaginea articolului Miodrag Belodedici îndeamnă tinerii liceeni la mişcare, prin intermediul unei campanii FRF

Miodrag Belodedici îndeamnă tinerii liceeni la mişcare, prin intermediul unei campanii FRF (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Federaţia Română de Fotbal s-a alăturat proiectului “Suntem generaţia în mişcare” implementat de fundaţia PRAIS şi încearcă astfel să-i convingă pe tineri să facă sport. Iniţiativa are ca obiective informarea şi educarea elevilor din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, a familiilor acestora şi a publicului larg cu privire la beneficiile stilului de viaţă sănătos, ale activităţilor fizice zilnice, ale sportului, ale alimentaţiei echilibrate, alături de promovarea valorilor morale şi a cunoaşterii.

În cadrul ediţiei 2016, proiectul va activa peste 65.000 de adolescenţi şi peste 2.750 de cadre didactice din oraşele participante: Bucureşti, Braşov, Ploieşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Prezent la Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă”, Miodrag Belodedici le-a vorbit tinerilor despre beneficiile sportului.

“E important să faceţi mişcare! Nu contează unde şi cum, nu mă refer neapărat la sport de performanţă. De exemplu, dimineaţa, după ce vă treziţi, faceţi câteva exerciţii fizice şi respiraţi adânc. O să vedeţi că vă veţi simţi mult mai bine. Veţi începe ziua cu un alt tonus. Când eram copil, alergam toată ziua. Acum, timpul nu prea îmi mai permite, dar am grijă de mine în continuare. Ştiu că acum sunt multe tentaţii care vă ţin în casă. Mă refer, la tablete şi calculatoare. Totuşi, ieşiţi din casă în timpul liber. Mergeţi în parcuri. Mişcarea vă face bine! În plus, vă mai şi distraţi”, a spus Belodedici pentru FRF.

Ex-internaţionalul român, cu 55 de selecţii în naţională, a acceptat şi întrebări din partea liceenilor, fiind chestionat cu privire la cele două finale de Cupa Campionilor care i-au adus în palmares cele două trofee continentale. La finalul întâlnirii, Belodedici a acordat autografe şi s-a fotografiat cu tinerii de la liceul din cartierul Băneasa, notează site-ul frf.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici