Mircea Lucescu, locul 41 în clasamentul celor mai buni antrenori din ultimii zece ani. Vezi ce antrenori români mai sunt în top

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, se află pe locul 41 în clasamentul celor mai buni antrenori din ultimii zece ani, într-o ierarhie dată publicităţii, miercuri, de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

22 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu, locul 41 în clasamentul celor mai buni antrenori din ultimii zece ani. Vezi ce antrenori români mai sunt în top

Mircea Lucescu, locul 41 în clasamentul celor mai buni antrenori din ultimii zece ani. Vezi ce antrenori români mai sunt în top (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lucescu a acumulat 26 de puncte şi se află la egalitate cu spaniolul Jose Antonio Camacho.

Fostul selecţioner al României, Anghel Iordănescu, ocupă locul 94, cu 11 puncte, la egalitate, cu irakianul Adnan Hamad Majeed, cu argentinianii Claudio Borghi şi Gustavo Julio Alfaro, cu brazilienii Emerson Leao şi Jair Picemi şi cu irlandezul Martin O'Neill.

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, se află pe locul 145, cu trei puncte, la egalitate cu columbianul Francisco Maturana, cu spaniolul Ernesto Valverde, cu Hernan Medford (Costa Rica), cu italianul Luigi Del Neri, cu mexicanul Manuel Lapuente, cu argentinianul Ramon Armando Cabrero şi cu brazilianul Ricardo Raimundo Gomes.

Primele zece poziţii în această ierarhie sunt ocupate de următorii tehnicieni:

1. Arsene Wenger (Franţa) 142 puncte

2. Alex Ferguson (Scoţia) 133

3. Jose Mourinho (Portugalia) 115

4. Guus Hiddink (Olanda) 112

5. Fabio Capello (Italia) 106

6. Luiz Felipe Scolari (Brazilia) 101

7. Rafael Benitez (Spania) 97

8. Carlo Ancelotti (Italia) 92

9. Marcello Lippi (Italia) 88

10. Marcelo Alberto Bielsa (Argentina) 86.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici