Mircea Lucescu: Pentru Mutu ar fi greu să convieţuiască cu Totti la Roma

Antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, fost tehnician la mai multe echipe din Italia, a declarat, pentru postul italian Radio Blu, că dacă Adrian Mutu se va transfera de la Fiorentina la AS Roma, nu îi va fi uşor să renunţe la statutul de lider şi să "convieţuiască" cu Francesco Totti.

13 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Pentru Mutu ar fi greu să convieţuiască cu Totti la Roma

Mircea Lucescu: Pentru Mutu ar fi greu să convieţuiască cu Totti la Roma (Imagine: Mediafax Foto)

"În România presa scria că Mutu ar vrea să rămână la Florenţa, aşa că mi se pare ciudată această schimbare. Dacă într-adevăr Mutu va pleca la Roma, pentru el va fi foarte greu, pentru că la Fiorentina este un lider incontestabil, în timp ce la Roma ar trebui să convieţuiască cu Totti, ceea ce nu este uşor", a declarat Lucescu, surprins de vestea că Adrian Mutu ar fi foarte aproape de un transfer la AS Roma, pentru o sumă estimată la 20 de milioane de euro, scrie violanews.com.

Presa italiană susţine că Fiorentina are deja mai multe variante pentru a-l înlocui pe Mutu, printre jucătorii vizaţi numărându-se Ibrahim Affelay (PSV Eindhoven), Lucas Podolski (Bayern Munchen), Di Natale (Udinese), Goran Pandev (Lazio Roma) şi Adriano (Inter Milano).

Cotidianul Il Tempo a notat, miercuri, că Francesco Totti, căpitanul echipei AS Roma, l-a sunat zilnic pe Mutu în încercarea de a-l convinge să se transfere la formaţia din capitala Italiei şi adaugă că pentru finalizarea transferului se aşteaptă doar aprobarea familiei Della Valle, proprietara clubului toscan. "Azi (n.r. - miercuri) la Florenţa ar trebui să ajungă Andrea Della Valle (şi poate, în cursul serii, şi Diego) care ar putea aproba încheierea afacerii sau să-l constrângă pe Mutu să rămână la Fiorentina", a scris publicaţia italiană.

Mutu a evitat să comenteze posibilul său transfer. "Viitorul meu? Întrebaţi-l pe Corvino", a spus Mutu, fapt ce a determinat cotidianul Il Tempo să noteze că "mariajul pe viaţă cu Florenţa seamănă tot mai mult cu un divorţ".

Directorul sportiv al echipei AC Fiorentina, Pantaleo Corvino, a declarat, marţi, în cantonamentul de la San Piero, că a primit o ofertă oficială din partea clubului AS Roma pentru un transfer al atacantului român Adrian Mutu. Presa italiană scrie că AS Roma a mărit la 20 de milioane de euro oferta pentru achiziţionarea internaţionalului român, care ar urma să aibă un salariu stagional de 3,2 milioane de euro.

Adrian Mutu nu a semnat, deocamdată, prelungirea contractului cu Fiorentina, deşi clubul toscan i-a făcut o ofertă pentru un acord valabil până în 2012, care include şi o mărire cu 10 procente a salariului. În această vară, presa italiană a scris, în repetate rânduri, că Mutu ar fi aproape de o despărţire de Fiorentina şi de un transfer la AS Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici