Mircea Rednic: Singura echipă pe care nu o antrenez în România e Steaua, în rest sunt profesionist

Antrenorul echipei CFR Cluj, Mircea Rednic, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că singura formaţie din România pe care nu o va antrena este Steaua Bucureşti, în rest el este tehnician profesionist şi nu exclude nicio variantă.

150 afișări
Imaginea articolului Mircea Rednic: Singura echipă pe care nu o antrenez în România e Steaua, în rest sunt profesionist

Mircea Rednic (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu o declaraţie pe care a dat-o în urmă cu ceva timp, potrivit căreia singura echipă din Cluj-Napoca pe care o va antrena este Universitatea Cluj, Mircea Rednic a răspuns: "Nu mai contează ce am spus. Eu am mai spus că nu mai vin în România şi am venit. Un singur lucru este clar: singura echipă pe care nu o antrenez în România este Steaua, în rest sunt profesionist şi merg unde se vrea performanţă."

Rednic a afirmat că obiectivul său la CFR în acest sezon este realizarea eventului. "Există calitate şi avem ca obiectiv câştigarea campionatului. Jucătorii importanţi trebuie să rămână, dar asta voi decide eu în funcţie de cum se vor comporta în perioada de pregătire. În momentul de faţă nu e nevoie de transferuri, vom vedea mai târziu. În momentul de faţă eu sunt mulţumit de lot. Pentru mine obiectivele sunt clare, campionat, Cupă şi echipa să joace fotbal. Cred că am fost ales pentru că am experienţă, am făcut performanţă în România, ştiu cam ce trebuie să fac. Aceleaşi echipe rămân favorite pentru a câştiga campionatul. E vorba de Steaua, Petrolul, Vaslui, Astra. Acum am intrat şi noi în cursă", a spus Rednic, care a semnat un contract pe un sezon cu drept de prelungire pentru încă unul.

Mircea Rednic a precizat că va folosi sistemul 4-4-2 şi a menţionat că şi-ar fi dorit ca CFR să evolueze în sezonul viitor al Ligii Europa. "Mie nu îmi convine că CFR nu joacă în cupele europene. Chiar mi-am dorit ca CFR să joace, dar aşa o să am mai mult timp să pregătesc echipa pentru campionat", a completat Rednic.

Tehnicianul consideră că sistemul din Belgia cu play-off şi play-out ar putea fi implementat şi în Liga I. "Am avut o experienţă acum în Belgia cu play-off. Eu zic că este un lucru foarte bun cu 16 echipe. S-a văzut şi diferenţa. A fost diferenţă mare între ce s-a jucat. Toată lumea are de câştigat. Ar fi ideal pentru noi, dar nu este problema mea", a explicat Rednic.

Mircea Rednic a explicat că peste două sezoane ar putea reveni ca antrenor la Standard Liege, unde nu i-a fost prelungit contractul deşi a reuşit calificarea în preliminariile Ligii Europa. "Din moment ce am avut ca obiectiv calificarea într-o cupă europeană şi l-am realizat cu jucători foarte tineri, zic că am reuşit. A fost decizia preşedintelui. Din moment ce eşti apreciat de suporteri, jucători, de mass media, nu am ce să îmi reproşez. Am crezut în jucătorii români, le-am oferit şansa să joace. Nu au reuşit să o facă, dar nici nu puteau în timpul scurt care erau. Nu au reuşit să se adapteze şi să se impună. Mi-aş fi dorit ca jucătorii români să reuşească. O să fie mult mai greu acum ca cei din Belgia să se orienteze către jucătorii noştri. Din punct de vedere al meseriei, cred că am făcut-o foarte bine. Asta contează foarte mult. Liege e casa mea, acolo locuiesc, acolo sunt iubit, dar după ce o să iau campionatul cu CFR o să mai am un an obligatoriu şi apoi mă voi întoarce", a subliniat Rednic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici