Mircea Sandu a votat pentru schimbarea selecţionerului în şedinţa Comitetului Executiv

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că el şi încă doi membri ai Comitetului Executiv au dorit schimbarea selecţionerului Răzvan Lucescu, dar ceilalţi zece membri au votat pentru păstrarea tehnicianului în funcţie.

24 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu a votat pentru schimbarea selecţionerului în şedinţa Comitetului Executiv

Mircea Sandu a votat pentru schimbarea selecţionerului în şedinţa Comitetului Executiv (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să încheiem relaţiile de muncă cu Răzvan Lucescu. Eu sunt optimist de fel, dar trebuie să fiu şi realist. Cele zece la sută şanse care ne-au rămas de calificare la Euro-2012 sunt foarte mici. Ca să nu mai spun că s-au cheltuit în ultimii doi ani cu echipa naţională 3,3 milioane de euro, dar nu asta e problema, nu-mi pare rău de bani. Îmi pare rău că nu văd un joc frumos, nu văd nicio perspectivă. Dacă eu am fost pentru schimbarea antrenorului şi aducerea altuia care să contruiască un alt lot şi să reformeze echipa naţională, doar doi membrii din Comitetul Executiv au fost de acord cu punctul meu de vedere. Ceilalţi zece membri au fost pentru ca Răzvan Lucescu să continue la echipa naţională", a spus şeful FRF.

Sandu a afirmat că în cazul în care tricolorii nu înving Bosnia-Herţegovina în meciul din iunie, Răzvan Lucescu va fi demis, dar până atunci îl va sprijini pe selecţioner.

"Dar meciul cu Bosnia va fi fie continuare pentru selecţioner, fie capăt de drum. Pentru că dacă pierdem şansele sunt nule, iar relaţiile contractuale se încheie în acel moment. Sper ca el să aibă noroc şi să câştige meciul cu Bosnia. Oricum, se dovedeşte că în Comitetul Executiv nu preşedintele impune o decizie. Fiecare are o opinie. Răzvan Lucescu nu este demis. În democraţie trebuie să guverneze legea şi votul majorităţii. Nu este antrenorul meu, este al echipei naţionale. Iar Răzvan Lucescu va avea în continuare tot sprijinul meu, la fel ca şi până acum", a spus Sandu.

Tehnicianul Răzvan Lucescu rămâne în funcţia de selecţioner al naţionalei până la meciul cu reprezentativa Bosniei-Herţegovina, s-a stabilit, joi, în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Meciul România - Bosnia-Herţegovina, din grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012, va avea loc la 3 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici