Mircea Sandu: Cazul Petrolul este problema LPF. FRF nu are nicio treabă

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a respins posibilitatea ca situaţia FC Petrolul, acuzat că nu a respectat la trei partide prevederile ROAF legate de numărul jucătorilor formaţi în România, să ajungă în faţa Comitetului Executiv, precizând că acest caz este strict de competenţa comisiilor LPF.

199 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Cazul Petrolul este problema LPF. FRF nu are nicio treabă

Mircea Sandu: Cazul Petrolul este problema LPF, FRF nu are nicio treabă (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Comisia de Disciplină a LPF trebuie să fie sesizată de Direcţia de competiţii din cadrul ligii. Ce face Comisia de Disciplină e problema ei. Ea analizează, ia decizii, mulţumeşte pe o parte, nemulţumeşte pe alta, există căile de atac... Comitetul Executiv (n.r. - al FRF) nu are nicio problemă. Sunt instituţii abilitate cu oameni plătiţi să rezolve aceste probleme. Orice decizie dă Comisia de Disciplină a ligii, există procedural căi de atac, inclusiv la TAS, unde nemulţumiţii se pot adresa. Federaţia nu va fi implicată sub nicio formă, este o competiţie organizată de ligă, la nivelul căreia s-a constatat o încălcare sau nu a regulamentului, urmând ca ei să analizeze în cazul comisiilor pe care le au şi să decidă", a spus Sandu la DigiSport.

Şeful FRF a menţionat că îi pare rău pentru faptul că le-a permis juriştilor FRF să meargă la ligă şi să analizeze acest caz împreună cu omologii lor de acolo.

"Îmi pare rău că i-am lăsat pe băieţii ăştia doi din federaţie să se ducă astăzi la ligă, pentru că eu nu am primit nicio adresă oficială din partea ligii, care să-mi solicite prezenţa lor acolo. Au primit un telefon, au zis «domne, ne-au solicitat să mergem la ligă». Bine. Îmi pare rău că m-au luat aşa prin surprindere şi n-am băgat prea mult în seamă. Îmi pare rău, că n-aveau ce căuta acolo, pentru că lumea ar fi spus că se implică federaţia. Noi n-avem de ce să ne implicăm. Se poate interpreta ca o igerinţă în actul de analiză şi decizie a instanţelor ligii", a explicat Mircea Sandu.

Sandu l-a contrazis astfel pe secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, care a declarat, pentru MEDIAFAX, că situaţia Petrolului ar putea ajunge la Comitetul Executiv al FRF dacă juriştii ligii şi cei ai federaţiei, care s-au întâlnit vineri, nu vor ajunge la un consens privind interpretarea unui articol.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal a explicat că o decizie privind interpretarea articolului 46.7.1 s-ar putea lua totuşi luni sau marţi. "Juriştii LPF şi FRF au discutat azi, dar o decizie se va lua probabil luni sau marţi. Este vorba de interpretarea unui articol şi trebuie ţinut cont şi de o decizie a TAS. Dacă nu vor ajunge la un consens, atunci din punct de vedere legislativ cazul ar putea ajunge la Comitetul Executiv al FRF. Acest for poate fi un arbitru în caz de nevoie", a spus Valentin Alexandru.

Clubul Petrolul Ploieşti riscă să piardă cu 0-3 la masa verde trei partide disputate până acum din cauză că a încălcat articolul 46.7.1 litera a) din ROAF care prevede că "echipele din Liga I şi echipele de fotbal feminin au dreptul să folosească maxim 5 jucători extracomunitari în acelaşi timp în teren şi au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucători formaţi la nivel naţional".

Cluburile FC Braşov, Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna au depus contestaţii la LPF prin care cer victoria la masa verde în partidele cu Petrolul Ploieşti deoarece formaţia prahoveană a încălcat prevederile ROAF.

Partidele incriminate sunt următoarele: Petrolul Ploieşti - FC Braşov - scor 0-0 (etapa a III-a ), Oţelul Galaţi -Petrolul Ploieşti - scor 1-2 (etapa a IV-a) şi Petrolul Ploieşti - Concordia Chiajna - scor 2-0 (etapa a VII-a).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici