Mircea Sandu: Cu Olanda, jucătorii nu au putut să stea în picioare

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, miercuri, la revenirea în ţară, că în meciul cu Olanda, ultimul din grupa C de la Euro-2008, pierdut cu scorul de 0-2, s-a văzut că "tricolorii" au fost foarte obosiţi şi că "efectiv nu au putut să stea în picioare".

9 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Cu Olanda, jucătorii nu au putut să stea în picioare

Mircea Sandu: Cu Olanda, jucătorii nu au putut să stea în picioare (Imagine: Mediafax Foto)

"Puteam să facem acest pas împreună, să jucăm şi cu Spania, dar a lipsit acel gol de la meciul cu Italia. Ieri s-a văzut că echipa era foarte obosită, efectiv nu au putut să stea în picioare. Atât au putut, trebuie să avem şi noi, la un moment dat, nu două echipe, ca Olanda sau Franţa, dar măcar 6-7 jucători care să poată fi înlocuiţi", a spus Sandu, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Sandu a revenit în România de la Viena, separat de delegaţia echipei naţionale, care s-a întors, tot miercuri, din Elveţia, unde au avut cantonamentul pe perioada grupelor Euro-2008.

Şeful FRF a pus evoluţia slabă din meciul cu Olanda şi pe seama şocului psihologic provocat de faptul că pe stadionul din Berna s-a anunţat că Italia a deschis scorul în întâlnirea cu Franţa, formaţie care evolua şi în inferioritate numerică, după eliminarea lui Eric Abidal, şi care îl pierduse şi pe Franck Ribery, accidentat. "E posibil ca jucătorii să fi căzut psihic când s-a arătat pe ecran rezultatul de la Italia - Franţa, mai ales că Abidal a fost eliminat, că Ribery s-a accidentat, e posibil să fi fost un şoc psihologic pentru ei. Eu cred că nu trebuia deloc să se gândească la celălalt meci pentru că ne trebuia victoria. Am întâlnit o echipă care chiar ne-a permis la un moment dat să atacăm, dar nu am putut. Suporterii au fost extraordinari, când au cântat imnul pur şi simplu se furnica pielea pe tine", a declarat Sandu.

Naţionala României a ratat calificarea în sferturi la Euro-2008, după ce a pierdut, scor 0-2, meciul susţinut în compania Olandei, în ultima etapă a grupei C, unde românii au mai remizat cu Franţa, scor 0-0, şi Italia, scor 1-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici