Mircea Sandu îi cere lui Burleanu să demisioneze de la preşedinţia FRF

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Răzvan Burleanu "minte cum respiră" şi ar trebui să demisioneze de la conducerea federaţiei., împreună cu membrii Comitetului Executiv.

167 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu îi cere lui Burleanu să demisioneze de la preşedinţia FRF

Răzvan Burleanu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Nu pot accepta ca numele meu să fie legat de această gaşcă de impostori. Nu pot accepta să fiu propus candidat în Comitetul Executiv al UEFA, unde aş avea mari şanse să obţin postura de vicepreşedinte, de o federaţie în care nu mă mai regăsesc. Ar fi trebuit să ţin cont de dorinţa familiei de a nu candida la ultimele alegeri pe care le-am câştigat, pentru că mi-am dorit să fiu iniţiatorul candidaturii la organizarea CE 2020. De ce îl numesc (n.r. - pe Răzvan Burleanu) impostor? Pentru că minte cum respiră şi îi cer demisia din funcţia de preşedinte. Faptul că renunţ va fi o victorie extraordinară a acestei administraţii de impostori. De astăzi Burleanu trebuie să ştie că nimeni nu îi va mai da crezare. Minciuna lui a fost deconspirată şi impune demisia lui şi a camarilei lui administrative şi executive. Mă refer la Comitetul Executiv", a afirmat Sandu.

Mircea Sandu a prezentat hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 6 martie, referitoare la contractul său de rentă viageră, semnată de Răzvan Burleanu, precizând că astfel se dovedeşte că preşedintele FRF a minţit când a spus că a citit acest act la trei săptămâni după alegerile din 5 marie.

"S-a ajuns ca angajaţi ai federaţie să fie daţi afară dacă bat la uşile boierilor. Uşile sunt zăvorâte, aceasta este transparenţa de care vorbesc aceşti impostori. Mă dezic de laşitatea oamenilor din Adunarea Generală şi din Comitetul Executiv, precum şi de managementul pe care îl promovează Răzvan Burleanu. Domnul (n.r. - Burleanu) care spunea că nu ştia nimic despre contractul meu minte. Deşi spunea că nu cunoaşte clauzele contractului meu de rentă viageră, a semnat pe 6 martie procesul verbal prin care recunoaşte că a fost de acord cu diminuarea rentei cu 25.000 de euro. Iar în conferinţa de presă a anunţat că am renunţat la limuzină şi secretară. Apoi a spus că sărăcesc Federaţia Română de Fotbal cu 500.000 de euro pe an, deşi era vorba de 10 la sută din această sumă. Am beneficiat de patru sau cinci ori de suma de 4.000 de euro şi de patru plinuri de benzină. Pe 6 martie cunoştea întru totul acest contract pentru că l-a avut în mână. Nu am să mai dau acestei administraţii niciun fel de sprijin, inclusiv Comitetului Executiv. Eu credeam că sunt nişte oameni care mă respectă, erau slugarnici, dar ştiţi cum e, doar poponeţele se schimbă, limbile rămân", a spus Sandu.

Fostul preşedinte al FRF a prezentat de asemenea un document prin care solicită actualei conduceri a federaţiei întruruperea unilaterală a contractului de rentă viageră aprobat de Comitetul Executiv în data de 5 martie, act pe care l-a semnat în cadrul conferinţei de presă.

Mircea Sandu a precizat că decizia de a renunţa la funcţia de preşedinte de onoare nu reprezintă o înţelegere cu actuala conducere, pentru că i-ar fi frică de rezultatele auditului efectuat după plecare sa din federaţie, menţionând că în cazul în care ar fi mers pe calea justiţiei să rezolve problema contractului ar fi avut clar câştig de cauză: "Văd că impostorul vrea trei mandate, dar de fapt cred că vrea 24 de ani. Are acelaşi scaun pe care am stat eu, probabil că speră ca unele din gândurile mele au rămas în acel scaun. Nu există nicio înţelegere. Nu are ce să mă sperie în urma auditului, pentru că nu e nimic ilegal. Toate drepturile mele, că au fost mai mici sau mai mari au fost corecte. Întrebaţi avocaţii lor dacă aveau şansă să câştige un proces privind contractul emu. Nu aveau nicio şansă".

Anterior, Mircea Sandu a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte de onoare al forului, el precizând că nu mai poate accepta ca numele să îi fie legat "de o echipă de impostori".

Sandu era preşedinte de onoare al FRF din 5 martie. Tot în martie, pachetul de beneficii al lui Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF.

Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal anjagat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Ulterior, Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.

Noul conducător al FRF, Răzvan Burleanu, a considerat drept "nesimţit" pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare şi a promis că îl va supune dezbaterii AG.

La 28 iunie, Adunarea Generală a FRF a invalidat renta viageră de 50.000 de euro pe an şi celelalte beneficii stabilite pentru Mircea Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici