Mircea Sandu îi recomandă lui Victor Piţurcă să atace în meciul din deplasare cu Grecia

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, îi recomandă selecţionerului Victor Piţurcă să adopte o tactică ofensivă în meciul echipei naţionale din deplasare cu Grecia pentru că fără un gol marcat la Atena primei reprezentative îi va fi mult mai greu să obţină calificarea în manşa secundă de la Bucureşti.

62 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu îi recomandă lui Victor Piţurcă să atace în meciul din deplasare cu Grecia

Mircea Sandu (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Pe Grecia am bătut-o acum câţiva ani într-un amical. Nu trebuie să ne speriem de ei, dar nici să ne păcălim. Va fi o dublă extrem de grea. Noi va trebui să atacăm. Să atacăm în primul rând la Atena. Antrenorul trebuie să creeze un sistem de joc în care să ne creăm ocazii şi să reuşim să marcăm. Pentru că dacă nu marcăm la Atena atunci va fi mult mai greu la Bucureşti", a declarat, miercuri, Mircea Sandu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că ar vrea ca Adrian Mutu să fie convocat la echipa naţională, dar a menţionat că această decizie aparţine selecţionerului. "Eu l-aş vrea pe Mutu oricând la echipa naţională dar într-o formă pe care a arătat-o. Acum ce face antrenorul, e problema lui. Am înţeles că e şi accidentat Adi. Dacă solicită primeşte bilet la meci, normal", a spus Sandu.

Oficialul FRF a menţionat că este posibil ca o parte din partidele etapei a XIV-a a Ligii I, amânată la solicitarea selecţionerului pentru a pregăti barajul cu Grecia, să se dispute la 5 şi 6 noiembrie, zile în care se dispută meciuri în cupele europene. "Deşi se amână etapa din 8, 9, 10 noimebrie, este posibil ca în afară de Steaua, Pandurii şi echipele pe care le întâlnesc ele, celelalte şase-şapte meciuri să se joace pe 5,6 noiembrie, zile în care se joacă în cupele europene", a spus preşedintele.

În cazul în care prima reprezentativă obţine calificarea la CM 2014, este posibil ca Mircea Sandu să conducă delegaţia României în Brazilia chiar dacă la acel moment nu va mai ocupa funcţia de preşedinte al FRF. "Dacă naţionala se califică e posibil ca eu să conduc delegaţia în Brazilia. Asta pentru că alegerile pentru preşedinţie (n.r. - la care Mircea Sandu nu va candida) vor fi la 1 sau 2 iunie, ceva în genul ăsta. Iar pe 12 iunie începe Cupa Mondială. Alegerile vor fi făcute până începe turneul final, iar noi începem organizarea imediat după ce ne calificăm", a menţionat Sandu.

Întrebat când îi expiră actualul mandat, oficialul FRF a răspuns că în glumă: "Mandatul meu expiră când vreau eu. Fac şi eu ca Mitică. Glumesc, în statut e un termen de patru ani care poate fi extins pe o perioadă de până la şase luni cred în care pot fi organizate alegerile".

Mircea Sandu a explicat că statutul nu îi interzice lui Gheorghe Popescu, care a primit o pedeapsă cu suspendare în "dosarul transferurilor", să candideze la preşedinţia FRF. "Statutul spune că nu poate candida la preşedinţia FRF numai cei care au pedeapsă cu executare. Gică Popescu până acum este cu suspendare. Se rejudecă acum şi e posibil ca până la data alegerilor să nu se termine", a mai spus Sandu.

România întâlneşte Grecia în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, meciul tur urmând să aibă loc în 15 noiembrie la Pireu, iar returul în 19 noiembrie, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici