Mircea Sandu s-a certat cu Dumitru Dragomir în Comitetul Executiv al FRF, potrivit lui Mititelu

Preşedintele LPF, Dumitru Drgomir, s-a certat cu şeful FRF, Mircea Sandu, în cadrul Comitetului Executiv al FRF, pe tema numărului de echipe în Liga I, conducătorul ligii aruncându-i cuvinte grele omologului său de la Casa Fotbalului, a declarat patronul Univ. Craiova, Adrian Mititelu.

203 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu s-a certat cu Dumitru Dragomir în Comitetul Executiv al FRF, potrivit lui Mititelu

Mircea Sandu s-a certat cu Dumitru Dragomir în Comitetul Executiv al FRF, potrivit lui Mititelu (Imagine: BOgdan Maran/Mediafax Foto)

"Vă reproduc textual cum a zis: «Ai fost şi eşti o curvă ordinară! Tu ai îmbârligat membrii Comitetului Executiv să excludă Craiova şi ne-ai distrus pe toţi. Din cauza ta o să-mi pierd casele", a afirmat Mititelu la Sport.ro, care susţine că a aflat dialogul de la o persoană care a participat la şedinţă.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a părăsit nervos şedinţa Comitetului Executiv al FRF, care s-a defăşurat, vineri, la Casa Fotbalului. Dragomir a venit la sediul federaţiei însoţit de Cătălin Ciubotă, avocatul LPF care s-a ocupat de negocierea contractului pentru drepturile TV ale partidelor din Liga I.

După şedinţă, Sandu a recunoscut că Dragomir s-a supărat în cadrul Comitetului Executiv al FRF.

"Domnul Dragomir s-a supărat foarte tare, spunând că iar ne ia DNA-ul. Şi a plecat. Păcat, pentru că lucrurile au decurs normal. Dacă Universitatea Cluj are o hotărâre favorabilă (n.r. - la TAS), ce facem? Jucăm cu 17 echipe, cine va fi a 18-a? Şi am spus să se întâlnească secretarul general al ligii cu secretarul general al federaţiei, să se întâlnească cu oamenii care se ocupă de competiţii. Să se gândească la baraje, nu ştiu, habar nu am. Să se ocupe, să găsească o soluţie. Asta a fost cu sistemul competiţional, a rămas ca la început, nu ştim încă ce se va întâmpla. Vom avea un Comitet Executiv pe data de 6 iulie. Să găsească o soluţie să fie 18 echipe. De ce? Pentru că liga doreşte să aibă contractul în derulare (n.r. - al drepturilor TV), să vină bani în fotbal, să-i dea mai departe. Să se întâlnească specialiştii să găsească soluţii. Nu ştiu, să se modifice regulamentul, să-i dai o aplicare retroactivă, nu ştiu. Au timp până la decizia TAS", a declarat Sandu într-o conferinţă de presă, organizată după şedinţa de vineri a Comitetului Executiv al FRF.

Cluburile Concordia Chiajna, CSMS Iaşi şi Gloria Bistriţa au retrogradat la finalul ediţiei 2012-2013, încheind campionatul pe poziţiile 15, 17, respectiv 18 ale clasamentului.

Dintre cele 18 grupări din Liga I, cluburile Rapid, Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin nu au primit licenţa pentru a evolua în ediţia 2013-2014 a Ligii I şi au fost retrogradate. Universitatea Cluj a contestat decizia FRF la TAS şi va primi un răspuns la 5 iulie. CS Turnu Severin (locul 16) a retrogradat şi în urma rezultatelor obţinute în Liga I.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, militează pentru o primă ligă cu 16 sau 17 echipe, câte rămân după procesul de licenţiere, în timp ce preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, doreşte 18 echipe în primul eşalon, ca în sezonul trecut, pentru a nu fi afectat contractul cu deţinătorii drepturilor TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici