Mircea Sandu: Vrem să repetăm în această companie ceea ce am realizat la FRF

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, cu ocazia lansării companiei de manageriat şi impresariat sportiv Best Business Sport, că şi-a propus să repete în această iniţiativă privată realizările din cei 24 de ani petrecuţi ca şef al Federaţiei Române de Fotbal.

131 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Vrem să repetăm în această companie ceea ce am realizat la FRF

Mircea Sandu: Vrem să repetăm în această companie ceea ce am realizat la FRF (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Avem un scop bine definit, acela de a oferi o platformă globală de lucru pentru federaţii, cluburi, antrenori şi sportivi. Nu ne referim doar la fotbal, ne referim la sport în general. Sunt convins însă că fotbalul va fi baza. Vrem să integrăm experienţa noastră şi a colaboratorilor noştri, să abordăm problematică esenţială pentru dezvoltarea sportului. Totul a plecat de la o idee discutată cu prietenii mei Dumitru Mihalache şi Daniel Prodan. Noi suntem membrii fondatori ai acestei platforme. Ceea ce am reuşit să realizăm în cadrul Federaţiei Române de Fotbal încercăm să facem şi prin această companie", a declarat Mircea Sandu.

Fostul şef de la Casa Fotbalului a precizat că în cazul în care va fi solicitată, compania sa va încheia contracte inclusiv cu Federaţia Română de Fotbal, condusă acum de Răzvan Burleanu, cu care Sandu se află în conflict de mai mult timp: "Încercăm să-i ajutăm pe foştii componenţi ai generaţiei de aur. Pe Anghel Iordănescu nu l-a invitat pentru că am înţeles că are o altă activitate la federaţie. Dar nu are nicio legătură una cu alta. Dacă suntem solicitaţi de FRF şi vom încheia contracte ferme, de ce nu? Noi nu avem conflicte cu nimeni, noi nu am atacat pe nimeni, noi doar ne-am apărat. Eu am încheiat cu federaţia, nu voi mai candida nici la FRF, nici la UEFA din partea acestei administraţii. Nu mai vreau eu, chiar dacă se răzgândesc ei. Vom încerca să ajutăm sportul românesc prin tot felul de intervenţii la nivel politic, pentru modificarea legislaţiei, regulamentelor".

Mircea Sandu şi-a propus prin crearea acestei agenţii acoperirea unei palete largi de activităţi în domeniul sportului, urmând să realizeze o analiză a profitabilităţii la finalul anului 2016. "Colaborăm cu City Insurance, vrem să realizăm o platformă de asigurare a jucătorilor şi antrenorilor. Vom colabora cu Danco pentru organizarea de turnee. De asemenea vom avea un domeniu unde Grigore Sichitiu va fi cel mai implicat, selecţia şi pregătirea talentelor în sportul de bază, înfiinţarea unor centre de selecţie şi pregătire, colaborarea cu cluburi şi asociaţii judeţene, organizarea de competiţii cu participare internaţională, atragerea de fonduri pentru susţinerea unor competiţii la copii şi juniori. De asemenea, pentru sportivi avem planificarea pe term mediu şi lung a carierei. Deci, Best Business Sport este mai mult decât o societate comercială, ne dorim să fim un laborator de documentare şi cercetare al dezvoltării sportului. Sper să reuşim. Ne-am fixat ca ţintă finalul anului 2016, când vom face o analiză a societăţii, pentru a vedea plusurile şi minusurile. Vom vedea dacă această companie şi-a realizat scopul, sau dacă nu, urmează ca activitatea să înceteze. Noi mizăm pe prima variantă", a mai spus Mircea Sandu.

Membru fondator al Best Business Sport, alături de Sandu şi Dumitru Mihalache, fostul internaţional Daniel Prodan priveşte cu optimism viitorul agenţiei. "Privesc cu optimism. Pentru mine e o onoare şi o cinste să lucrez în continuare alături de Mircea Sandu şi Dumitru Mihalache, de data aceasta într-un mediu privat. Încercăm să punem pe picioare această companie, care cred că în scurt timp va avea un cuvânt de spus pe piaţă. Ne vom implica în tot ceea ce înseamnă sport", a declarat Prodan.

Tehnicianul Mihai Stoichiţă crede că agenţia lui Mircea Sandu va reuşi să realizeze ceea ce şi-a propus: "Sunt oameni care se pricep la fotbal foarte bine, au condus destinele atâta vreme. Înseamnă că vor reuşi şi în ceea ce şi-au propus de această dată".

Prezent la eveniment, fostul tenismen Ilie Năstase a afirmat că în ţările dezvoltate există mai multe agenţii de acest tip, care ajută sportivii. "Eu sper să reuşească. În ţările civilizate există tot felul de agenţii din astea, şi e mai uşor pentru sportivi să-şi găsească un contract sau să fie reprezentaţi de cineva. Sau chiar să investească banii câştigaţi", a afirmat Năstase.

Fostul internaţional Florin Răducioiu îl susţine pe Mircea Sandu în noua activitate şi şi-a exprimat încă o dată dezamăgirea faţă de FRF, după ce a părăsit postul de selecţioner al echipei naţionale Under 17: "Pentru mine Mircea Sandu este în primul rând un prieten, ne cunoaştem de foarte mult timp. Eu sunt aici pentru el, îi face plăcere, sper ca lucrurile să iasă bine, pentru că fotbalul românesc are nevoie de oameni conpetenţi ca el. Vom susţine această iniţiativă. Cu Burleanu nu m-am împăcat, pentru că nu e vorba de asta. Ar fi mai bine să nu mai deschidem această rană. Pentru mine a fost o mare dezamăgire şi preşedintele Burleanu şi FRF. Închid acest capitol definitiv".

Fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu şi-a lansat, luni, compania de manageriat şi impresariat sportiv Best Business Sport, în portofoliul firmei aflându-se deja jucători şi antrenori precum Constantin Gâlcă, Răzvan Lucescu, Daniel Niculae, Florin Costea, Costin Curelea, Paul Batin, Dacian Varga, Daniel Pancu, Adrian Neaga, Emil Săndoi, Sorin Cârţu, Bogdan Stelea, Mihai Stoichiţă, Flavius Stoican, Cristian Dulca, George Ogăraru, Petre Grigoraş şi Adrian Falub.

Printre colaboratorii permanenţi ai companiei înfiinţate de Sandu se numără Grigore Sichitiu, care se va ocupa de scouting, teoria şi metodica antrenamentului, Adrian Pigulea şi Florin Iacob, agenţi de jucători, dar şi compania Sport Evolution Group, care este partener şi al Federaţiei Române de Fotbal. Pentru proiecte speciale, BBS va colabora cu fostul preşedinte al FR Handbal Cristian Gaţu, cu Mircea Paraschiv pentru rugby şi cu Pierre de Hillerin pentru cercetare ştiinţifică.

La eveniment au participat, printre alţii, foştii internaţionali Bogdan Stelea, Florin Răducioiu, Gavril Balint, Basarab Panduru, Gheorghe Mihali şi Daniel Pancu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici