Mirel Rădoi a aflat când va debuta pe banca echipei naţionale: Islanda - România va fi pe 8 octombrie. Gică Popescu: "Ar trebui să fim preocupaţi" - EXCLUSIV

  • România a aflat datele de disputare ale meciurilor din play-off-ul Ligii Naţiunilor, primul va fi pe 8 octombrie, în deplasare, cu Islanda
  • În cazul unei victorii, România va juca pentru calificarea la EURO 2020, programat vara viitoare, cu învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pe 12 noiembrie
  • Gică Popescu: "Cred că suntem cel puţin la nivelul lor, dacă nu peste"
317 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi a aflat când va debuta pe banca echipei naţionale: Islanda - România va fi pe 8 octombrie. Gică Popescu: "Ar trebui să fim preocupaţi" - EXCLUSIV

Mirel Rădoi

În octombrie vom afla dacă vom participa şi noi la EURO. 4 meciuri de la turneul final se vor juca pe Arena Naţională din Bucureşti, anul viitor. Miercuri, 17 iunie, Comitetul Executiv UEFA a anunţat datele de disputare ale partidelor care vor stabili ultimele 4 participante la Campionatul European, reprogramat pentru 11 iunie - 11 iulie 2020.

Selecţionerul Mirel Rădoi trebuia să debuteze în martie pe banca echipei naţionale. Din cauza coronavirusului, primul meci din play-off-ul Ligii Naţiunilor va avea loc la aproximativ 7 luni distanţă. România va juca, în deplasare, cu Islanda, pe 8 octombrie 2020. Pentru a se califica la EURO, nu este suficientă doar victoria cu Islanda. România trebuie să obţină victoria şi cu învingătoarea din meciul dintre Bulgaria şi Ungaria. A doua partidă se va juca tot în deplasare, pe 12 noiembrie.

"În toamnă vor avea loc şi partidele din Liga Naţiunilor. Competiţia va avea programate câte două runde în fiecare din lunile septembrie, octombrie, noiembrie. Practic, selecţionatele implicate în play-off-ul EURO vor disputa câte trei jocuri în octombrie şi posibil noiembrie", notează site-ul frf.ro. 

Gică Popescu, fostul mare internaţional român, are încredere în Mirel Rădoi. Performanţa obţinută pe banca României U21, a ajuns până în semifinalele Campionatului European din 2019, dar şi cariera lui de fotbalist îl califică pe Rădoi să fie la cârma echipei naţionale de seniori. 

"A demonstrat că este un antrenor de perspectivă, un antrenor foarte serios, un antrenor respectat de jucători, un antrenor care ştie să pregătească meciuri, a făcut-o la tineret la Campionatul European de anul trecut .

Este un tip cu o personalitate extraordinară, un tip care înţelege ce înseamnă echipa naţională pentru că a trăit ca jucător şi e foarte important să ştii ce înseamnă echipa naţională, să joci pentru echipa naţională, să suferi pentru echipa naţională, iar Mirel a făcut-o mult timp.

Ştiind acest lucru este foarte uşor să interpretezi anumite momente dificile pe care cu siguranţă le va avea", a spus Gică Popescu, pentru Mediafax, care a spus că este optimist în ceea ce priveşte calificarea României la EURO:

"Uitându-ne la tot ce s-a întâmplat la echipa naţională în ultimii ani de zile ar trebuie să fim preocupaţi. Însă eu niciodată nu am acceptat ideea că fotbalul românesc a ajuns într-atât de jos încât să nu se poată bate de la egal la egal cu Finlanda, cu Bulgaria, cu Ungaria. Cred că suntem cel puţin la nivelul lor, dacă nu peste.

Sper ca lucrurile să revină, aşa cum erau odată, ca echipa naţională să reînceapă să câştige, să reînceapă să se califice la turneele finale. 

Să joci acasă un turneu final este un lucru extraordinar, pe care nu ar trebui să îl ratăm".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici