Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei U21, a dezvăluit planul pentru EURO 2019

Calificarea la EURO 2019 şi presiunea care vine odată cu participarea la primul turneu final din ultimii 20 de ani nu-i schimbă filosofia lui Mirel Rădoi. Selecţionerul naţionalei U21 a dezvăluit planul pentru Europenele din Italia şi San Marino.

318 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei U21, a dezvăluit planul pentru EURO 2019

Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei U21, a dezvăluit planul pentru EURO 2019

"Nu vreau să spun că vom schimba sistemul sau că vom juca la fel ca Manchester City sau ca Barcelona. E clar că vom încerca să jucăm cât mai sus, vom încerca să nu ne apărăm în propria jumătate, sigur asta şi în funcţie de cât ne va permite adversarul. Să avem o posesie, să fim agresivi, adică pressing cât mai sus, să recuperăm cât mai repede şi nu să dam peste picioare adversarilor. Profilul acestor jucători de la U21 cam aşa este, să practice un fotbal cât mai ofensiv", a declarat Mirel Rădoi, marţi, la Digi Sport.

Apoi, fostul fundaş central a explicat cu lux de amănunte cum a gândit jocul din preliminarii şi a evidenţiat dependenţa de Alex Paşcanu, coordonatorul defensivei: "Drept dovadă, în ultimele patru meciuri cu linia de fund am câştigat între 8 şi 12 metri, ceea ce contează enorm pentru că le dai posibilitatea mijlocaşilor şi atacanţilor să recupereze mingea cât mai sus. Iar adversarii să aibă spaţii cât mai mici între ei. Adică, dacă până acum ne apăram la 38 de metri de poarta noastră, acum ne apărăm undeva la 46 de metri, chiar la jumătatea terenului.

Acolo este ideal, pentru că mai sus devine riscant. Şi aşa e riscant pentru că între tine şi portar sunt 35 de metri, care pot fi vulnerabili. Dar noi avem un avantaj, pentru că Paşcanu, spre exemplu, este un fundaş central cu o viteză de reacţie foarte bună, care-şi câştigă duelul unu contra unu. Dacă am avea doi fundaşi centrali foarte lenţi, atunci acel spaţiu dintre fundaşi şi portari ne-ar crea probleme", a mai spus tânărul selecţioner.

Înainte să-şi pună strategia în practică la EURO 2019, Rădoi va avea şansa să o testeze contra Belgiei, ep 15 noiembrie, la Cluj-Napoca.

România U21 va disputa un amical în compania Belgiei U21

Naţionala Under 21 a României îşi va măsura forţele cu reprezentativa similară a Belgiei într-un meci amical programat pentru 15 noiembrie, la Cluj, a anunţat, miercuri, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Imediat după obţinerea calificării la EURO 2019, conducătorii fotbalului românesc au vorbit despre nevoia unor meciuri de pregătire tari pentru a şti unde ne aflăm înaintea turneului final din Italia şi San Marino. S-a vorbit despre echipe precum Italia, Spania sau Franţa, dar, în cele din urmă, FRF a bătut palma cu Belgia, a cărei reprezentativă de tineret s-a calificat, de asemenea, la Europenele de anul viitor.

Iar meciul în care Ianis Hagi şi colegii lui îi vor înfrunta pe urmaşii lui Hazard şi De Bruyne va avea loc la Cluj, pe stadionul CFR-ului, cel pe care naţionala lui Mirel Rădoi a învins Ţara Galilor, pe 12 octombrie, cu 2-0 şi a făcut un mare pas spre calificarea la primul turneu final din ultimele două decenii. La Cluj s-a stabilit şi recordul de spectatori, 12.588 de oameni plătind bilet pentru a vedea la lucru echipa condusă magistral de pe banca tehnică de Mirel Rădoi.

Calificată fără emoţii la EURO 2019, Belgia U21 e condusă de Johan Walem (46 de ani) şi a avut, la ultima acţiune, un lot cotat la 38 de milioane de euro. Cel mai bun jucător este Landry Dimata, atacantul de 21 de ani al lui Anderlecht cotat la şase milioane de euro, urmat de Siebe Schrijvers, vârf care vine de la FC Brugge şi are o valoare de piaţă de 3,5 milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici