Mirel Rădoi: Vreau să ajungem să jucăm în semifinale. Nu îndrăznesc să visez la naţionala mare

Tânărul selecţioner al echipei naţionale a României U21, Mirel Rădoi, a vorbit cu TVR despre bucuria calificării la Campionatul European din 2019, dar şi despre obiectivul propus înaintea acestui turneu final.

169 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi: Vreau să ajungem să jucăm în semifinale. Nu îndrăznesc să visez la naţionala mare

Mirel Rădoi: Vreau să ajungem să jucăm în semifinale. Nu îndrăznesc să visez la naţionala mare

Fostul tehnician al FCSB-ului a declarat că, deocamdată, banca tehnică a naţionalei mare e departe de gândurile sale.

"Bucuria de acum este mult mai mare acum, faţă de cea pe care o aveam când eram jucător, pentru că vine după 20 de ani şi vine dintr-o altă ipostază. Emoţiile le ai în permanenţă pe bancă, în timp ce atunci când eram jucător erau numai înainte de meci. Când începea jocul uitam de absolut orice. Acum, le trăiesc în continuare pe bancă, le-am trăit până la ultima partidă, până la pauza meciului. în momentul când am văzut 3-0 atunci m-am mai liniştit, dar pe margine tot nu puteam să stau ca şi cum ar fi un spectacol pentru că aşa sunt eu făcut", a spus Mirel Rădoi, pentru TVR, care a vorbit şi despre juniorii României şi care este mentalitatea naţionalei Under21 în faţa meciurilor de la EURO 2019:

"Este o generaţie de excepţie şi ajungând la nivelul acesta, ei singuri şi-au ridicat ştacheta şi au aşteptări mari de la ei pentru că au terminat campania pe primul loc într-o grupă foarte grea, cu cea mai mai bună apărare din Europa, alături de Anglia, şi cu un meci în Portugalia, în care foarte puţini credeau. Ei şi-au ridicat singuri ştacheta şi trebuie să o ţină sus.

Toate echipele suntem de acelaşi nivel, eu sper ca în momentul în care vom ajunge acolo să ne dăm seama că toţi sunt de acelaşi nivel cu noi şi nu ne putem permite momente de joc foarte slabe pentru că jucăm un singur meci cu fiecare din grupă şi atunci un singur gol, o fază fixă, o neatenţie poate decide o calificare în primele patru ceea ce înseamnă automat drumul către Olimpiadă.

Eu mă gândesc să fim cea mai bună clasată loc doi adică să putem să ne permitem să jucăm în semifinale".

Mirel Rădoi nu se grăbeşte să devină selecţionerul României

"Deocamdată trebuie să îmi văd lungul nasului, n-am reuşit decât o calificare la un campionat european, va trebui să avem multe alte performanţe împreună după care evident că vor urma echipe de club. Deocamdată nu pot nici măcar visa la echipa naţională mare pentru că sunt alţi antrenori care pot face asta după ce Cosmin va califica echipa naţională şi va pleca. Vor fi alţii care vor veni şi aici putem vorbi de Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu, Dan Petrescu, Marius Şumudică, Ioan Andone, Mircea Rednic. Sunt mulţi antrenori care pot antrena, deocamdată nici nu îndrăznesc să visez", a mai spus selecţionerul României U21, potrivit TVR.

Campionatul European U21 se va desfăşura în perioada 16-30 iunie în Italia şi San Marino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici