Mirra Andreeva este noua senzaţie din tenisul mondial. La 15 ani, rusoaica a câştigat toate partidele jucate la senioare şi uluieşte la Madrid

Rusoaica născută în Siberia bate tot şi la turneul de la Madrid: astăzi, a trecut de a 14-a jucătoare a lumii.

324 afișări
Imaginea articolului Mirra Andreeva este noua senzaţie din tenisul mondial. La 15 ani, rusoaica a câştigat toate partidele jucate la senioare şi uluieşte la Madrid

Mirra Andreeva, 15 ani, este noua senzaţie din tenisul mondial

Jucătoarea născută în 2007 nu a pierdut încă un meci la profesionişti în 2023 şi, după ce a învins-o pe Leylah Fernandez, 49 WTA, în primul tur al Mastersul 1000 de la Madrid, astăzi a trecut în două seturi şi de brazilianca Beatriz Haddad Maia, a 14-a jucătoare a lumii, favorită 13.

Mirra, locul 194 mondial, s-a impus cu 7-6 (6), 6-3, după două ore şi 13 minute de joc. În primul set, ea a revenit de la 3-6 în tie-break.

Mirra Andreeva, din Rusia, a pierdut finala junioarele la Australian Open 2023, în faţa Alinei Korneeva, tot din Rusia, dar are o ascensiune fabuloasă la senioare. Născută din Siberia, este comparată deja cu Maria Şarapova.

După Australian Open, a trecut la turneele „celor mari”, câştigând în această lună turneul ITF de la Chiasso, unde pe traseu a eliminat-o pe românca Alexandra Cadanţu - Ignatik, şi pe cel de la Bellinzona. În total, 11 victorii.

Plus cele două succese de pe tabloul principal de la Madrid. În total, 13 succese. La competiţia de pe zugra spaniolă, Mirra a primit un wildcard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici