Miting de protest faţă de decizia retrogradării echipei FC Argeş

Suporterii echipei FC Argeş au organizat, joi seară, un marş şi un miting în centrul municipiului Piteşti, în semn de protest faţă de decizia retrogradării alb-violeţilor în divizia secundă, după trimiterea în judecată, pentru fapte de corupţie în fotbal, a finanţatorului clubului, Cornel Penescu.

28 afișări
Imaginea articolului Miting de protest faţă de decizia retrogradării echipei FC Argeş

Miting de protest faţă de decizia retrogradării echipei FC Argeş (Imagine din arhivă; Ionel Iancu/Mediafax Foto)

La acţiunea de protest au participat peste o sută de susţinători ai echipei argeşene, care au purtat bannere şi au scandat lozinci împotriva finanţatorului Cornel Penescu, dar şi împotriva deciziei de retrogradare hotărâtă de LPF.

Marşul, organizat sub lozinca ''Nouă ne pasă de FC Argeş'', s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Vasile Milea - Piaţa Primariei, iar în timpul protestului nu s-au înregistrat incidente majore, cu excepţia unui moment în care suporterii au aprins fumigene, iar forţele de ordine au intervenit pentru a-i obliga să le stingă.

"Acesta nu este un simplu protest. Este un strigăt de disperare al unor suporteri care văd cum ceea ce iubesc ei cel mai mult se duce de râpă. Nu căutăm neapărat vinovaţi, căutăm mai mult soluţii. Acest miting este un semnal de alarmă, trecut mult de al 12-lea ceas. E târziu deja, prezentul nu mai poate fi salvat. Bucurându-se de sprijinul mai multor foşti jucători sau al unor oameni care au făcut ceva pentru culorile alb-violet, această acţiune vizează echipa FC Argeş. Ce a mai rămas din ea, la momentul actual fiind o debandadă totală la club", se arată într-un comunicat postat pe site-ul suporterilor argeşeni, www.violafans.net.

Echipa FC Argeş a fost campioană a României în ediţiile 1971-1972 şi 1978-1979, finalistă a Cupei României în 1965 şi finalistă a Cupei Balcanice în anii 1985 şi 1988. FC Argeş a terminat pe locul 10 în acest campionat, dar a fost retrogradată din cauza scandalului de corupţie în care este implicat finanţatorul clubului.

Cornel Penescu va fi judecat pentru fapte de corupţie în dosarul cunoscut sub numele de "Mită pentru arbitri". Primul termen în procesul celor 14 persoane din "lotul Penescu", trimise în judecată pentru fapte de corupţie, a fost stabilit pentru data de 29 septembrie, la Tribunalul Argeş, însă între timp a fost formulată o cerere de strămutare a procesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici