Mititelu va contesta acceptarea CS U Craiova în Liga a II-a la DNA, Curtea de Apel, Parchet şi FIFA

Patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, miercuri, că va contesta la DNA, la Curtea de Apel Bucureşti, la Parchet şi la Comisia de Disciplină a FIFA decizia Comitetului Executiv al FRF de a înscrie formaţia CS Universitatea Craiova în Liga a II-a, pe care o consideră ilegală.

580 afișări
Imaginea articolului Mititelu va contesta acceptarea CS U Craiova în Liga a II-a la DNA, Curtea de Apel, Parchet şi FIFA

Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"În 30 de minute o terminăm de redactat (n.r. - plângerea către DNA). Mâine dimineaţă, depunem plânegerea penală la DNA, o să depunem şi o acţiune la Curtea de Apel Bucureşti, o ordonanţă prezidenţială pentru suspendarea acestei decizii, o să cerem şi Parchetului o ordonanţă a domnului procuror pentru a dispune încetarea acestor efecte şi o să sesizăm şi Comisia de Disciplină a FIFA. O să vedem care dintre aceste entităţi vor reacţiona mai rapid", a declarat Mititelu la DigiSport.

Patronul FC Universitatea a explicat că înscrierea echipei susţinute de Primăria Craiova în Liga a II-a contravine statutelor FRF şi FIFA. "Această hotărâre contravine statutelor FRF şi FIFA pe care le tot invocă. Nu poţi să hotărăşti ce ai interzis tu în statut. Locul s-a dat în 2012 în contextul validării dezafilierii Universităţii Craiova, dezafiliere care fost anulată de justiţie. Practic a devenit caduc acel loc oferit. Pe de altă parte, nu poţi să introduci în competiţia Ligii a II-a o echipă cu un nume asemănător cu una existentă din 1948. Lucrurile sunt total în afara legii. Cum să fie oferit un loc unei echipe care nu există? Asta a fost făcută la acea vreme în scopul creării unei echipe de fotbal, pe fondul că rămâne exclusă Universitatea Craiova şi moare. Căzând această decizie, lucrurile sunt clare", a afirmat Adrian Mititelu.

FC Universitatea Craiova şi CS Universitatea Craiova au fost primite în Liga a II-a, în urma şedinţei de miercuri a Comitetului Executiv al FRF.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova, locuri care au fost neocupate până în prezent.

Iniţial, primarul Lia-Olguţa Vasilescu l-a susţinut pe Mititelu în disputa sa cu FRF şi în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reuşeşte să facă rost de banii necesari înscrierii formaţiei în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Ulterior, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, şi-a înscris în competiţie gruparea pe care o conduce.

Mititelul este în conflict cu edilul după ce autorităţile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, clubul FC Universitatea Craiova de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici