MKB Veszprem, victorie sub semnul durerii în Liga Campionilor (Video)

Peste 6000 de suporteri unguri au asistat duminică, la meciul dintre MKB Veszprem şi Reale Ademar (Spania), din grupa a treia a Ligii Campionilor, scor 28-26 (14-13), primul jucat de formaţia din ţara vecină fără pivotul titular, Marian Cozma, ucis în urmă cu o săptămână.

68 afișări
Imaginea articolului MKB Veszprem, victorie sub semnul durerii în Liga Campionilor (Video)

MKB Veszprem, victorie sub semnul durerii în Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru suporterii din Veszprem "meciul" a început încă de dimineaţă, cu un marş impresionant al tăcerii. Fanii au aprins lumânări şi au vărsat lacrimi cu gândul la Marian Cozma, ucis în oraşul lor, în noaptea de 7 spre 8 februarie.

La intrarea în sală, pentru meciul cu liderul grupei Reale Ademar, al treilea din grupele Ligii Campionilor pentru Veszprem, suporterii au primit tricouri cu chipul imprimat al handbalistului român, dar şi steguleţe naţionale ale Ungariei şi României.

De asemenea, jucătorii unguri au purtat tricouri similare şi la încălzire, iar în timpul meciului brasarde negre, la fel ca adversarii lor. În tribune, aproape toţi spectatorii au purtat tricouri cu numărul 8, cel cu care a jucat Marian Cozma, cel oficial urmând a fi retras de club, în cadrul unei ceremonii speciale.

Momentul de reculegere ţinut înainte de debutul partidei a fost impresionant, fiind stinse şi luminile în sala arhiplină, dar tăcută. De asemenea, meciul a fost dedicat şi celorlalţi doi handbalişti răniţi grav în tragedia de săptămâna trecută, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesici.

Video Stirileprotv.ro

Jucătorii unguri au încheiat partida cu lacrimi în ochi.

Clubul ungar primise acceptul EHF de a amâna partida cu formaţia spaniolă, dar antrenorul Mocsai Lajos a anunţat că jucătorii au decis să intre pe teren la data stabilită oficial, spunând că tragedia de săptămâna trecută i-a întărit şi mai mult şi doar jucând handbal pot respecta la maximum memoria lui Marian Cozma.

Pe tot parcursul partidei, jucătorii de la Veszprem au ridicat pumnii, privind în sus şi trimiţând un sărut, după fiecare gol marcat, dedicat astfel fostului lor coechipier, al cărui nume a fost scandat de mai multe ori de galerie.

MKB Veszprem are două victorii şi o înfrângere în grupa a treia a Ligii Campionilor, acumulând patru puncte, după trei partide. Următorul meci pentru formaţia ungară este programat în 22 februarie, în deplasare, cu Montpellier HB (Franţa).

Citeşte şi:

Marian Cozma, condus pe ultimul drum

Sztojka Ivan s-a predat Poliţiei

Handbalistul Marian Cozma, înjunghiat mortal într-o discotecă din Ungaria (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici