Mohamed Salah a fost desemnat fotbalistul anului de către jurnaliştii de sport englezi

Atacantul lui Liverpool, Mohamed Salah, a fost desemnat vineri fotbalistul masculin al anului în Anglia, în urma votului anual al Asociaţiei Jurnaliştilor de Fotbal (FWA), internaţionalul egiptean obţinând premiul pentru a doua oară.

124 afișări
Imaginea articolului Mohamed Salah a fost desemnat fotbalistul anului de către jurnaliştii de sport englezi

Salah, care a mai câştigat şi în 2018, a obţinut 48% din voturi, devansându-i pe Kevin De Bruyne, de la Manchester City, şi Declan Rice, de la West Ham United, care s-au clasat pe locurile al doilea, respectiv al treilea.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani are 30 de goluri şi 14 pase decisive, în 44 de meciuri pentru Liverpool în acest sezon şi rămâne o piesă cheie în echipa lui Jurgen Klopp, care se află la un punct în spatele liderului Manchester City în Premier League, cu cinci meciuri rămase de disputat.

Atacantul echipei Chelsea, Sam Kerr, a primit premiul de Fotbalistă a Anului, cu 40% din voturi, devansându-le pe Vivianne Miedema, atacanta lui Arsenal, şi Lauren Hemp, de la City.

Kerr, internaţionala australiană, este cea mai bună marcatoare din Superliga feminină în acest sezon, cu 18 goluri.

Atât Salah, cât şi Kerr îşi vor primi premiile pe 5 mai, a precizat FWA.

Football Writers' Association (FWA) este o asociaţie de jurnalişti şi corespondenţi de fotbal care scriu pentru ziare şi agenţii depresă din Anglia. Aceasta acordă premiul "Fotbalistul anului", cel mai vechi şi mai distins premiu acordat în fotbalul englez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici