Moment de reculegere în memoria victimelor din Japonia la toate meciurile de fotbal

Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal au luat, miercuri, decizia ca toate meciurile de fotbal de la nivelul Ligii I cât şi din cadrul compeţiţiilor organizate de FRF să fie precedate de un moment de reculegere în memoria victimelor din Japonia.

21 afișări
Imaginea articolului Moment de reculegere în memoria victimelor din Japonia la toate meciurile de fotbal

Moment de reculegere în memoria victimelor din Japonia la toate meciurile de fotbal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am trimis o adresă către toate cluburile organizatoare a meciurilor din Liga I din acest week-end prin care solicitam să se ţină un moment de reculegere în memoria victimelor din Japonia", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru.

Şi Federaţia Română de Fotbal a luat aceeaşi decizie pentru meciurile organizate la nivelul eşaloanelor inferioare.

"Conform hotărârii Federaţiei Române de Fotbal, toate jocurile ce vor avea loc, la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul competiţiilor organizate de FRF (campionatele Ligilor a II-a şi a III-a, Ligilor I şi a II-a de Futsal, fotbal feminin, juniori A şi B) şi de Asociaţiile Judeţene de Fotbal/Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti, vor fi precedate de un moment de reculegere în memoria victimelor catastrofei din Japonia", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al federaţiei.

Cutremurul care a afectat, vineri, nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Luni, s-au produs două explozii s-au produs la nivelul reactorului 3 al centralei nucleare Fukushima 1. O explozie similară a avut loc sâmbătă la reactorul numărul 1 al centralei.

După cutremurul de vineri, au fost anulate mai multe evenimente sportive, între care şi maratonul internaţional de la Nagoya, la care urma să participe şi Lidia Şimon. Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a anunţat, luni, că Japonia nu poate găzdui deocamdată Campionatele Mondiale de patinaj artistic, programate la Tokyo, în perioada 21-27 martie, precizând că o decizie în privinţa acestei competiţii va fi luată în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici