Moment de reculegere la meciurile de baschet din Divizia A în memoria lui Hardy

Federaţia Română de Baschet a decis ca la toate meciurile din etapa a III-a a Campionatului Naţional, Divizia A, să se ţină un moment de reculegere în memoria coordonatorului de joc american Hardy Chauncey, legitimat la CSS Giurgiu.

217 afișări
Imaginea articolului Moment de reculegere la meciurile de baschet din Divizia A în memoria lui Hardy

Moment de reculegere la meciurile de baschet din Divizia A în memoria lui Hardy (Imagine: Mediafax Foto)

"Federaţia Română de Baschet anunţă cu durere şi regret dispariţia prematură şi nedreaptă din viaţă a coordonatorului de joc Hardy Chauncey, legitimat la CSS Giurgiu. La 23 de ani, Hardy Chauncey visa la o frumoasă carieră de baschetbalist, dar din păcate viaţa i-a fost curmată în urma unui incident tragic care a îndoliat societatea românescă, în general, şi baschetul, în special. Suntem convinşi că toţi românii, şi mai ales iubitorii sportului, condamnă actele de violenţă pe terenul de sport şi in afara lui şi deplâng decesul tânărului baschetbalist american Hardy Chauncey, având încrederea ca organele abilitate ale Statului îşi vor face pe deplin datoria. Federaţia Română de Baschet este alături de familia greu încercata şi de echipa CSS Giurgiu şi adresează pe aceasta cale sincere condoleanţe", conform unui comunicat al federaţiei de profil.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminică după-amiază, la scurt timp după ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucureşti, unde a fost adus în urma unei agresiuni petrecute într-un local din Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 04.00, un coechipier al baschetbalistului l-a găsit pe acesta căzut în zona ringului de dans din localul "Emotione", în stare de inconştienţă.

Poliţia a audiat aproximativ 20 de persoane în acest caz, stabilindu-se că baschetbalistul american a fost lovit de un alt tânăr.

Principalul suspect în cazul agresiunii, Ionuţ Tănăsoaia, s-a predat Poliţiei din Giurgiu, luni dimineaţă, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de procurori, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri cauzatoare de moarte.

Conform anchetatorilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30, tânărul a provocat un scandal la discoteca Emotione din Giurgiu, în prezenţa a aproximativ o sută de persoane, lovindu-l cu pumnul pe baschetbalistul american Hardy Chauncey, care a fost proiectat cu capul de pardoseala asfaltică a discotecii. Hardy Chauncey a suferit "leziuni traumatice grave care au condus la deces", iar totodată s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, spune procurorul în propunerea de arestare a lui Tănăsoaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici