Momente tensionate în tenis: Naomi Osaka, în lacrimi. Lăsată baltă de Cahill, şi Anisimova a plâns

La Indian Wells, sportiva japoneză a fost în mijlocul unui episod dureros în „sportul alb”, fiind jignită de un spectator.

5082 afișări
Imaginea articolului Momente tensionate în tenis: Naomi Osaka, în lacrimi. Lăsată baltă de Cahill, şi Anisimova a plâns

Momente tensionate în tenis: Naomi Osaka, în lacrimi. Amanda Anisimova, lăsată baltă de Cahill

La turneul de tenis de la Indian Wells, japoneza a izbucnit în lacrimi, în văzul lumii. Fostul număr 1 a pierdut în turul doi la Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 21, cu un greu, scor 0-6, 4-6.

A fost un meci influenţat de starea generală a niponei, lovită de un ţipăt venit din tribune, la începutul meciului. „Naomi, eşti praf”, a strigat un spectator neidentificat.

Din acel moment, a început căderea japonezei. Pentru a şaptea oară în carieră, Osaka a încasat un „bagel” (6-0). La finalul meciului, Naomi a rememorat episoadele similare care le-au implicat pe surorile Williams la Indian Wells: „Nu ştiu de ce, dar mi-a rămas în cap”, a spus ea, la finalul meciului. Asta după ce, la 0-3, în primul set, îi ceruse arbitrului de scaun să poată lua microfonul şi să vorbească publicului, lucru respins.

„Dacă se va întâmpla din nou, o vom căuta pe persoana vinovată şi o vom expulza” a fost răspunsul oficialului. „Nu am auzit ce a strigat spectatorul la ea - a comentat Kudermetova - eram concentrată pe serviciul meu. Dar, apoi am văzut că Naomi a început să plângă".

Naomi Osaka a părăsit în lacrimi terenul, după ce a vorbit la microfon, lucru pe care organizatorii nu-l fac pentru jucătoarele învinse, ci doar pentru cele care merg mai depare în turneu.

Cahill, abandon cu câteva ore înainte de turneu

Şi Amanda Anisimova, care a câştigat primul set (6-2) şi l-a pierdut pe al doilea (6-7, 0-7) împotriva canadianei Layla Fernandez, a decis să se retragă de la Indian Wells. Sportica din SUA cu origini ruseşti a fost la un pas de victorie, cu 4 puncte de meci netransformate în setul doi, înainte de revenirea adversarei, care a dominat apoi tie-break-ul.

Anisimova a venit după o săptămână complicată: antrenorul, Darren Cahill, fostul „profesor” al Simonei Halei, a lăsat-o baltă, cu câteva ore înainte de începerea turneului, spunându-i că nu mai are de gând să lucreze împreună.

După ce i s-a alăturat în Statele Unite, Cahill s-a întors în Australia. Colaborarea adusese rezultate excelente în acest început de 2022: Anisimova triumfase la Melbourne 2 şi ieşise în „optimi” de la Australian Open împotriva lui Barty, după ce a învins-o Osaka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici