Momentul dificil trăit de Halep, după ce a pierdut meciul şi titlul de nr 1 mondial: Sigur că sunt tristă, Caroline a fost mai bună decât mine/ Reacţia de consolare transmisă de Wozniacki

Simona Halep a declarat, sâmbătă, că daneza Caroline Wozniacki a meritat victoria în finala de la Australian Open şi s-a arătat încrezătoare că va mai avea oportunitatea de a câştiga un turneu de Grand Slam.

6773 afișări
Imaginea articolului Momentul dificil trăit de Halep, după ce a pierdut meciul şi titlul de nr 1 mondial: Sigur că sunt tristă, Caroline a fost mai bună decât mine/ Reacţia de consolare transmisă de Wozniacki

Declaraţia dificilă dată de Halep după ce a piedut meciul şi titlul de nr 1: Sigur că sunt tristă, Caroline a fost mai bună decât mine; sunt sigură că voi mai avea şanse

"Nu este uşor să vorbesc acum. În primul rând, vreau să o felicit pe Caroline! A jucat minunat pe tot parcursul meciului. Îi felicit şi echipa, pe tatăl său, care a făcut atâtea pentru ea! Nu a fost uşor pentru mine, am început turneul cu o accidentare la gleznă. Sigur că sunt tristă, nu am putut câştiga, dar Caroline a fost mai bună decât mine. Am mulţi ani în faţă şi sunt sigură că voi mai avea şanse precum aceasta", a spus Halep, la ceremonia de premiere.

În final, constănţeanca s-a arătat recunoscătoare faţă de echipă, familie şi fanii săi: "Vreau să îi mulţumesc echipei mele, tuturor! A fost o muncă intensă. Îi mulţumesc şi familiei mele, dar şi celor de acasă! Mulţumesc tuturor pentru sprijin, sper să ne revedem la anul în aceeaşi fază a competiţiei!".

Simona Halep, liderul mondial, a fost învinsă, sâmbătă, scor 6-7 (2), 6-3, 4-6, de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, în finala de la Australian Open. În urma succesului de la Melbourne, Wozniacki a întrecut-o pe româncă în fruntea ierarhiei mondiale.

Halep, în vârstă de 26 de ani, a pierdut a treia finală de Grand Slam a carierei şi a rămas fără titlu major câştigat, la capătul unui meci care a durat două ore şi 50 de minute. A fost, de altfel, primul turneu de Mare Şlem obţinut de Wozniacki, la 27 de ani.

Wozniacki: Aştept acest moment de atâta vreme. O felicit pe Simona, ştiu că e greu pentru ea

Caroline Wozniacki a câştigat, sâmbătă, primul titlu de Grand Slam din carieră, după două finale pierdute la US Open. Cu această victorie, daneza a detronat-o pe Halep şi din fruntea ierarhiei mondiale, mărturisind la final că înţelege perfect prin ce trece româncă.

"Aştept acest moment de atâta vreme, am mari emoţii, îmi tremură vocea. Vreau să o felicit pe Simona, ştiu că e greu pentru ea, dar sunt convinsă că va mai avea ocazia să joace o finală de Mare Şlem şi să şi câştige. Îi mulţumesc tatălui meu, logodnicului meu, fără el nu aş fi fost atât de calmă şi de echilibrată. Vă mulţumesc tuturor, e un moment special pentru mine", a declarat Caroline Wozniacki după ce a primit premiul cuvenit câştigătoarei la Melbourne.

La fel ca adversara sa, Halep mai jucase două finale de Grand Slam, însă la Roland Garros, în 2014 şi 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici