Monica Seles şi-a anunţat oficial retragerea

Jucătoarea de tenis americană de origine sârbă Monica Seles a anunţat oficial, joi, într-un comunicat, că se retrage din activitate.

1 afișare
Imaginea articolului Monica Seles şi-a anunţat oficial retragerea

Monica Seles şi-a anunţat oficial retragerea

"Tenisul a fost şi va fi mereu o parte importantă din viaţa mea. M-am gândit un timp la revenirea ca jucătoare profesionistă, dar acum am decis să mă retrag", a spus Seles.

Monica Seles, în vârstă de 34 de ani, a câştigat 53 de titluri de simplu în circuitul WTA, dintre care nouă la turnee de Grand Slam. Ea a devenit numărul unu mondial în martie 1991, când avea 17 ani, şi a păstrat această poziţie timp de 178 de săptămâni.

Jucătoarea a marcat istoria tenisului, ea fiind înjunghiată pe teren în timpul unui turneu de la Hamburg, în aprilie 1993. După o pauză de doi ani, Seles a revenit în competiţii şi a ajuns până în finala US Open. Câteva luni mai târziu, Seles a câştigat al patrulea său titlu la Australian Open, succes care a fost pentru ea şi ultimul în turneele de Grand Slam.

Ultimul succes al jucătoarei americane în circuitul WTA datează din 2002, de la turneul de la Madrid. Seles a renunţat din nou la competiţii în primăvara anului 2003, din cauza unei accidentări la picior. Sportiva a intenţionat să revină în mai multe rânduri, dar nu a făcut-o. În decembrie 2007, ea a spus să vrea să se inspire din revenirea compatrioatei sale Lindsay Davenport.

"Voi continua să joc în meciuri demonstrative, să particip la evenimente de binefacere şi organizate pentru promovarea tenisului", a explicat Seles, care a obţinut cetăţenia americană în martie 1994.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici