Morariu: Londra este cea mai mare provocare pe care a avut-o sportul românesc după război

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat miercuri, la Muzeul Sportului, că Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor vor constitui pentru sportul românesc cea mai mare provocare pe care a avut-o după război.

165 afișări
Imaginea articolului Morariu: Londra este cea mai mare provocare pe care a avut-o sportul românesc după război

Octavian Morariu (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Morariu consideră că lipsa medaliilor de la Jocurile Olimpice e consecinţa absenţei sportului în şcoală. "Ştiţi bine cât îi trebuie unui copil să devină campion. În medie, un campion se formează în zece ani. Să nu ne mirăm că la Beijing am avut doar opt medalii. Vom fi la Londra în 2012, dăm 10 ani înapoi, să vedem ce s-a făcut din 2002 pentru sportul în şcoală, şi aveţi răspunsul la marea criză prin care trece sportul românesc.

Îmi e foarte greu să mă gândesc câte medalii vom avea la Londra. Mi-e foarte greu să fac pronosticuri, pentru că s-au consumat nişte competiţii la care speram mai multe medalii. Nu vreau să fiu nici foarte pesimist, trebuie să le dau sportivilor un mesaj de încredere. Dar este evident că Londra este cea mai mare provocare pe care a avut-o sportul românesc după război", a declarat şeful COSR.

Întrebat dacă faptul că ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, nu a dat curs invitaţiei de a participa la deschiderea expoziţiei temporare a Muzeului Sportului poate fi considerat un dezinteres al instituţiilor statului faţă de sport, Morariu a răspuns: "Eu nu vreau să fiu tranşant şi să spun că statul nu e interesat de sport. Spun doar că regret că în ultimii 10 ani sportul a fost pus în şcoală pe ultimul loc. E undeva în anexă. Şi tot ce se întâmplă astăzi cu sportul românesc vine de aici".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici