Mosley nu va demisiona de la conducerea FIA

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Max Mosley, a declarat că nu intenţionează să demisioneze din funcţie, în ciuda faptului că mai multe voci i-au cerut să se retragă, în urma scandalului sexual cu conotaţii naziste în care a fost implicat.

12 afișări
Imaginea articolului Mosley nu va demisiona de la conducerea FIA

Mosley nu va demisiona de la conducerea FIA (Imagine: Mediafax Foto)

"Am primit multe mesaje de susţinere şi simpatie care mă mobilizează să continui. Cei mai mulţi mi-au spus că viaţa mea privată nu are nimic de a face cu munca. S-a întâmplat ceva stânjenitor, dar meseria mea este o altă chestiune", a spus Mosley, citat de agenţia Datasport.

Patronul Formulei 1, Bernie Ecclestone, a făcut un apel către Max Mosley să demisioneze din funcţia de preşedinte al FIA. "Toate persoanele care au responsabilităţi în Formula 1 şi cu care am vorbit au spus că el ar trebui să plece. Este regretabil că nu a luat această decizie", a declarat Ecclestone.

O Adunare Generală extraordinară a FIA urmează să aibă loc marţi, la Paris, pentru a se decide soarta preşedintelui forului mondial, al cărui mandat ar trebui să se încheie în noiembrie 2009.

În luna martie, tabloidul News of the World a difuzat o înregistrare video în care Mosley participă la o orgie "în stil nazist", împreună cu cinci femei, dintre care unele sunt îmbrăcate în uniforme purtate de prizonieri în lagărele de concentrare naziste. În timpul simulării unui interogatoriu, Mosley se exprimă în limba germană, motiv pentru care presa britanică a vorbit despre o "orgie în stil nazist". În urma acestor dezvăluiri, mai multe organizaţii au cerut demisia lui Mosley de la conducerea FIA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici