Mosley nu va renunţa la preşedinţia FIA după scandalul sexual în care a fost implicat

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Max Mosley, a exclus, marţi seară, posibilitatea de a demisiona, în ciuda implicării sale într-un scandal sexual şi a contestat "conotaţia nazistă" a acestuia.

11 afișări
Imaginea articolului Mosley nu va renunţa la preşedinţia FIA după scandalul sexual în care a fost implicat

Mosley nu va renunţa la preşedinţia FIA după scandalul sexual în care a fost implicat

"Am primit multe mesaje de simpatie, provenind de la FIA şi din anturajul sportului automobilistic în general, care sugerau că viaţa mea privată nu afectează munca şi că ar trebui să contiuni pe acest post. Intenţionez să urmez acest sfat", a explicat britanicul într-o scrisoare deschisă.

El este de acord că acest episod "este cel puţin stânjenitor", dar contestă "vreo conotaţie nazistă" la orgia sado-mascochistă la care a participat, o înregistrate video a acesteia fiind difuzată, duminică, de tabloidul News of The World.

Mosley a condamnat un "atac personal şi deliberat" şi şi-a anunţat intenţia de acţiona în justiţie publicaţia News of the World pentru "amestec complet inoportun în viaţa sa privată".

Max Mosley, care citează o sursă importantă apropiată poliţiei britanice şi serviciilor de securitate, afirmă că a fost informat "încă din urmă cu două săptămâni că un grup specializat a început o anchetă clandestină în privinţa vieţii sale private".

Patronul F1, Bernie Ecclestone, un prieten apropiat, i-a cerut lui Mosley să nu meargă la Manama la Grand Prix-ul Bahrainului. Fostul campion mondial sud-african Jody Scheckter, a cărui familie este de origine evreiască, a cerut demisia sa.

Înregistrarea orgiei a suscitat indignarea organizaţiilor evreieşti britanice, care reamintesc de trecutul familiei lui Mosley. Max Mosley este fiul lui Oswald Mosley, fondator al Uniunii Britanice a Fasciştilor (BUF) şi lider fascist în anii '30. Părinţii lui Max Mosley s-au căsătorit în 1936, la Berlin, iar la nuntă a participat şi Adolf Hitler. Oswald Mosley a fost încarcerat de autorităţile britanice în timpul celui de-al doilea război mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici