Moştenitorii lui Maradona câştigă lupta pentru utilizarea numelui geniului argentinian al fotbalului

Moştenitorii lui Diego Maradona, decedat în urmă cu trei ani, au câştigat procesul pentru utilizarea numelui geniului argentinian al fotbalului, după ce instanţa supremă din Europa a declarat că firma argentiniană Sattvica, care aparţine fostului său avocat, nu are dreptul la marca comercială.

796 afișări
Imaginea articolului Moştenitorii lui Maradona câştigă lupta pentru utilizarea numelui geniului argentinian al fotbalului

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

În 2008, Maradona a obţinut o marcă înregistrată în UE pentru numele său pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, servicii de ospitalitate şi servicii IT.

După decesul său, în 2020, Sattvica a cerut Oficiului european de brevete EUIPO să transfere marca către companie, pe baza unui document din 2015 emis de Maradona care autoriza utilizarea comercială a mărcii de către Sattvica şi a unui alt acord nedatat.

Ulterior, moştenitorii lui Maradona au cerut EUIPO să anuleze transferul înregistrat în dosarul său.

Într-o decizie de anul trecut, agenţia UE pentru brevete a declarat că Sattvica nu a prezentat documente care să confirme transferul mărcii către companie. Sattvica a sesizat apoi Tribunalul cu sediul în Luxemburg, al doilea ca importanţă din Europa, scrie Reuters.

„Documentele prezentate de această societate nu justifică în mod formal o cesiune a mărcii în favoarea sa în temeiul unui contract semnat între cele două părţi (Sattvica şi Maradona)”, au declarat judecătorii.

„În plus, întrucât Maradona a decedat înainte de depunerea cererii de înregistrare a cesiunii, Sattvica nu a putut corecta neregulile constatate. De asemenea, nu a putut prezenta nici alte documente”, au precizat aceştia.

Sattvica poate face apel la Curtea de Justiţie a UE, instanţa supremă din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici