Mulţescu: FC Vaslui e o echipă bună, dar nu e un coşmar pentru mine

Antrenorul formaţiei Dinamo, Gheorghe Mulţescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că adversarul de duminică, din cadrul etapei a II-a a Ligii I, FC Vaslui, constituie o echipă puternică, dar nu e un "coşmar" pentru el.

118 afișări
Imaginea articolului Mulţescu: FC Vaslui e o echipă bună, dar nu e un coşmar pentru mine

Antrenorul formaţiei Dinamo, Gheorghe Mulţescu (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Al doilea joc e mult mai important, pentru că e primul acasă, pentru că vine după o înfrângere şi un joc neconcludent. E clar că încercăm să schimbăm total imaginea jocului echipei. Avem şi un adversar în faţa căruia nu poţi să emiţi pretenţii dacă nu ai un nivel ridicat de joc. Toate pregătirile s-au făcut în această idee, de a spăla creierul jucătorilor după jocul de la Timişoara. Am încercat nişte formule de joc, sper să fie viabile la meciul de duminică. Sunt puţin dezamăgit, pentru că unele lucruri care mi se confirmaseră în Anglia au fost infirmate de jocul de la Timişoara. Încă nu ştiu care e adevărata faţă a unor jucători, încă suntem în căutări. Vor fi nişte schimbări, dar nu ştiu exact, mai e până la ora jocului. De ce să fie un coşmar meciul cu Vaslui? Eu i-am bătut cu Sportul, 3-0 acolo, am făcut 1-1 cu Mediaş, tot acolo. Eu am dormit bine azi-noapte, nu am avut coşmaruri. E o echipă foarte bună, puternică, dar nu am coşmaruri. E vorba de o întâlnire Dinamo-Vaslui. E adevărat, ei avut mai multe victorii, dar atât", a declarat Mulţescu.

Tehnicianul dinamovist are drept prioritate construirea unei echipe competitive, dar este sceptic că va beneficia de răbdare pentru a-şi pune planul în aplicare: "Pe mine mă interesează să fac echipa să funcţioneze, am probleme cu asta. După aceea, ca urmare a jocului bun mă aştept şi la rezultate. Deocamdată suntem în căutări, nu ne-am cristalizat un lot de 18 jucători, nu mai vorbesc de 11. E normal când ai jucători tineri să nu ai constanţă. Să construieşti o echipă nu e uşor. Dacă echipa începe să joace aşa cum vreau eu, putem emite pretenţii, dar deocamdată nu putem spune nimic. Suntem rezevaţi, modeşti. Multe echipe au trecut prin asta şi au avut costuri mult mai mari. Ştiţi foarte bine exemplul Stelei, în fiecare an au luat jucători de milioane şi nu au reuşit şapte ani. Şi noi după o etapă începem să dăm cu pietre. Nu ştiu dacă la Dinamo voi avea parte de răbdare, sunt destul de rezervat. De aceea am emoţii pentru meciurile viitoare. Sunt mulţi jucători tineri şi asta înseamnă şi inconstanţă. Sunt rezervat, temător".

Gheorghe Mulţescu spune că accidentarea fundaşului Srgian Luchin constituie o problemă în angrenajul echipei, având în vedere că nu are multe opţiuni de înlocuire. "Din punct de vedere medical, Luchin e scos din calcul pentru meciul cu Vaslui. Orice jucător e important cu cât la noi jucătorii experimentaţi au rămas mai puţini. Mai ales în compartimentul devensiv, unde trebuie rigoare, coordonare între cei patru jucători. Această coordonare se crează în timp, e mai greu. Suntem destul de subţirei acolo cu soluţiile. Ăştia sunt, ne-am asumat reconstrucţia", a afirmat tehnicianul.

Antrenorul FC Dinamo a precizat faptul că jucătorii Vlad Munteanu şi Costin Curelea, care s-au pregătit în această săptămână alături de lotul dinamovist, nu vor fi transferaţi la echipa sa: "Vlad Munteanu a venit să se pregătească pentru un transfer afară. E un fost dinamovist şi e normal. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Curelea. A venit şi Marica, dar despre el nu s-a mai spus nimic. E normal să fie aşa, aleargă în jurul terenului, îşi fac pregătirea fizică. Nu au nicio legătură cu Dinamo".

Referitor la victoriile obţinute de echipele româneşti în cadrul preliminariilor Ligii Europa, Mulţescu s-a declarat plăcut surprins de fosta sa formaţie, Astra Giurgiu. "Pentru mine e o supriză plăcută Astra, pentru că e şi una dintre realizările mele, resuscitarea echipei când era pe locul 14. Şi în mod deosebit pentru Budescu, jucător pe care l-am găsit afară din lot. A crescut foarte mult, e un jucător care poate face faţă şi la echipa naţională. Are calităţi pentru echipa naţională. Eu am lăudat şi Steaua, care e adversarul nostru. Privind dincolo de orgolii, aduce puncte din cupele europene. E normal să ne detaşăm de orgolii, e vorba de reprezentare internaţională, toate echipele au adus puncte importante", a mai spus Mulţescu.

Partida Dinamo - FC Vaslui, din cadrul etapei a II-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 21.30, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici