Munteanu despre retragerea din naţională: Trebuia să fac diferenţa între a vrea şi a putea

Antrenorul-jucător al echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, motivele retragerii sale din reprezentativa României, precizând că trebuia să facă diferenţa între "a vrea şi a putea" şi că nu a fost influenţat de Victor Piţurcă sau Adrian Porumboiu.

2 afișări
Imaginea articolului Munteanu despre retragerea din naţională: Trebuia să fac diferenţa între a vrea şi a putea

Munteanu despre retragerea din naţională: Trebuia să fac diferenţa între a vrea şi a putea

"Orice început are şi un sfârşit, ca şi jucător. Este un moment greu, trebuia să iau această decizie odată şi odată. Îmi amintesc de prima mea selecţionare pentru meciul cu Norvegia din '91, a 100-a selecţie în 2001 şi cea de-a 134-a, care a fost recent. Mă încearcă un sentiment confuz şi nu ştiu dacă să mă bucur sau să fiu trist."

"Trebuia să fac diferenţa între a vrea şi a putea. Trebuie să mulţumesc echipei naţionale, mi-a oferit momente de bucurie, fericire, pentru că majoritatea anilor i-am trăit în fotbal şi m-am dăruit acestui sport. Dar trebuia să fac o diferenţă între munca mea la club, ca antrenor şi jucător şi echipa naţională şi nu puteam ca la o vârstă aşa frumoasă, la 40 de ani, să fac faţă pe toate fronturile", a spus Munteanu, care a menţionat că nu se retrage definitiv ca jucător, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Munteanu a subliniat că în cariera sa de jucător cel mai mult a contat familia, care a fost sinceră cu el şi "cel mai înfocat suporter". "A contat foarte mult familia, pentru că au fost şi momente mai dificile şi în viaţă contează foarte mult sprijinul celor dragi. Mulţumesc şi antrenorilor care au ştiut să descopere tot ce am în mine mai frumos pentru fotbal. M-au întărit în momente de criză, mulţumesc şi presei care m-a ţinut cu picioarele pe pământ, iar acum lui Piţurcă, care m-a apreciat ca randament şi nu ca vârstă. (...) Nu a avut influenţe nici Porumboiu (n.r. - finanţatorul FC Vaslui) şi nici Piţurcă asupra deciziei mele şi nu vreau să se facă speculaţii în privinţa aceasta", a explicat Dorinel Munteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici