Mureşan: Votul nu va fi echilibrat încât un reprezentant al Ligii I să decidă demiterea lui Lucescu

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că votul în şedinţa de joi a Comitetului Executiv al FRF nu va fi atât de echilibrat încât un reprezentant al Ligii I să decidă demiterea lui Răzvan Lucescu din funcţia de selecţioner al naţionalei României.

14 afișări
Imaginea articolului Mureşan: Votul nu va fi echilibrat încât un reprezentant al Ligii I să decidă demiterea lui Lucescu

Mureşan: Votul nu va fi echilibrat încât un reprezentant al Ligii I să decidă demiterea lui Lucescu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Fost reprezentant al cluburilor din Liga I în Comitetul Executiv al FRF, Iuliu Mureşan susţine că de obicei se formează o părere în privinţa unei decizii înainte de a se supune la vot.

"Eu nu am fost sunat în privinţa votului pe care îl vor da cei doi reprezentanţi ai Ligii I în Comitetul Executiv. Dar sunt doar două voturi şi acestea nu cred că vor fi de impact. Votul nu va fi aşa de echilibrat încât un vot al unui reprezentant al Ligii I să decidă demiterea sau păstrarea unui selecţioner. Eu am fost reprezentant al Ligii I şi, de obicei, se formează o părere în cadrul discuţiilor din cadrul Comitetului Executiv înainte de vot. Indiferent cum vor vota domnii Stan şi Borcea vom fi de acord. Cred că vom fi de acord...", a spus Mureşan.

Oficialul grupării ardelene susţine că nu l-ar demite pe Răzvan Lucescu, deoarece nu selecţionerul reprezintă cauza problemelor de la prima reprezentativă.

"Eu nu l-aş demite pe Răzvan Lucescu pentru că nu el reprezintă cauza problemelor de la echipa naţională a României. Poate a greşit şi el când n-a ascultat de unele opinii generale în ceea ce îi priveşte pe unii jucători, dar problema de fond este alta, şi anume că fotbalul românesc nu mai produce valori. Încă nu avem un nou Hagi şi cu asta cred că am spus multe. Antrenorii se pot schimba uşor, dar nu asta e esenţa problemei la prima reprezentativă", a explicat Iuliu Mureşan.

Joi, de la ora 10.00, la Casa Fotbalului va avea loc şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, pe ordinea de zi a căreia se află şi analiza rezultatelor echipei naţionale de fotbal a României obţinute în ultimele trei luni. Cluburile din Liga I sunt reprezentate în Comitetul Executiv al FRF de către directorul general al grupării Oţelul Galaţi, Marius Stan, şi de acţionarul FC Dinamo, Cristian Borcea.

Vicepreşedintele FRF, Dumitru Dragomir, a declarat, vinerea trecută, agenţiei MEDIAFAX, că în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal se va pune în discuţie demiterea selecţionerului echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu. De asemenea, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, tot vinerea trecută, agenţiei MEDIAFAX, că în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF se va face o analiză a rezultatelor echipei naţionale, lăsând să se înţeleagă că e posibil să se discute şi despre o eventuală schimbare a selecţionerului.

În ultima perioadă s-au vehiculat numele mai multor tehnicieni care ar putea să-i ia locul lui Răzvan Lucescu la conducerea naţionalei României, printre care Cosmin Olăroiu şi fostul selecţioner Victor Piţurcă. Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că, din ce a auzit el, tehnicianul Cosmin Olăroiu va deveni noul selecţioner al naţionalei în proporţie de 70 la sută, în timp ce antrenorul Victor Piţurcă este cotat cu 30 la sută din şanse.

După cinci partide disputate în Grupa D a preliminariilor pentru Campionatul European 2012, România ocupă locul al cincilea al clasamentului, cu cinci puncte. Reprezentativa României a câştigat un singur meci, cu Luxemburg, pe teren propriu, pierzând partidele din deplasare cu Franţa şi Bosnia-Herţegovia şi realizând două egaluri, cu Albania şi Belarus. Pe primul loc al clasamentului se situează Franţa, cu 12 puncte, urmată de Belarus şi Albania, cu câte opt puncte, şi Bosnia-Herţegovina, cu şapte puncte, dar cu un meci mai puţin disputat. Ultimul loc al clasamentului îl ocupă Luxemburg, cu un singur punct.

România mai are de disputat trei meciuri pe teren propriu, cu Bosnia-Herţegovina, Franţa şi Belarus, şi două partide în deplasare, cu Luxemburg şi Albania. La Campionatul European din Polonia şi Ucraina se califică direct prima clasată din fiecăre grupă, formaţia de pe locul doi cu cel mai bun punctaj, iar celelate ocupante ale poziţiei secunde vor dispute un baraj tur-retur între ele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici