Mutu a rămas fără antrenor. Alex Dupont a fost demis de la Ajaccio

Alex Dupont, antrenorul echipei Ajaccio, la care evoluează şi internaţionalul Adrian Mutu, a fost demis, luni, de preşedintele clubului corsican, Alain Orsoni, în urma rezultatelor slabe înregistrate.

132 afișări
Imaginea articolului Mutu a rămas fără antrenor. Alex Dupont a fost demis de la Ajaccio

Mutu a rămas fără antrenor. Alex Dupont a fost demis de la Ajaccio

Dupont a fost numit la începutul acestei ediţii de campionat şi avea contract cu Ajaccio pentru doi ani, informează cotidianul L'Equipe.

Orsoni a declarat că exista o ruptură între grupul de jucători şi antrenorul Dupont, iar în situaţii de criză cel care plăteşte pentru eşecuri este antrenorul, deşi acesta nu este singurul vinovat. "Situaţia în care ne aflăm astăzi este inacceptabilă. Ceea ce mi se pare îngrijorător este starea de spirit a grupului, nu regăsesc valorile care reprezintă în mod tradiţional forţa noastră. Nu simt solidaritatea, abnegaţia, combativitatea care sunt indispensabile pentru a ne menţine la nivelul de elită. M-am întâlnit cu fiecare jucător în parte şi am ajuns la concluzia că există o ruptură evidentă între grupul de fotbalişti şi antrenorul nostru. În final, am decis ca Alex Dupont să nu mai fie tehnicianul echipei începând de astăzi. Antrenorul, liderul grupului, este cel care plăteşte oalele sparte într-o situaţie de criză. Dar asta nu înseamnă că am rezolvat problemele. Îmi pare rău că am ajuns la această decizie, pentru că eu consider că Alex Dupont, chiar dacă trebuie să-şi asume eşecul, nu este singurul responsabil. Jucătorii sunt, după părerea mea, primii repsonsabili, ei trebuie pe teren să dea exemplu, să-şi justifice statutul, să se comporte ca adevăraţi profesionişti. Atât titularii, cât şi rezervele trebuie să aibă acum un singur obiectiv: menţinerea echipei în Ligue 1. Numele viitorului antrenor va fi anunţat curând", a afirmat Orsoni, potrivit site-ului oficial al clubului.

În ultimele şase partide, Ajaccio a obţinut o singură victorie şi ocupă locul 14, cu 19 puncte, după disputarea a 19 etape din Ligue 1.

Locul lui Dupont va fi luat temporar de secunzii săi Stéphane Paganelli şi Thierry Debes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici