Mutu: Am încercat mereu să demonstrez că mă pot compara cu Hagi

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a declarat, într-un interviu ce va fi difuzat, vineri seară, în cadrul emisiunii "Il signori del calcio" de la postul italian Sky Sport 1, că a încercat să demonstreze că poate fi valabilă comparaţia sa cu Gheorghe Hagi, informează cotidianul Tuttosport.

17 afișări
Imaginea articolului Mutu: Am încercat mereu să demonstrez că mă pot compara cu Hagi

Mutu: Am încercat mereu să demonstrez că mă pot compara cu Hagi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Redăm integral interviul acordat de internaţionalul român:

Reporter: La 18 ani, ai debutat în campionatul românesc. Erai aşa de talentat încât toţi te-au numit moştenitorul lui Hagi.

Adrian Mutu: A fost o greutate în plus pentru mine, deoarece Hagi a fost unul dintre cei mai buni jucători români din toate timpurile. În acelaşi timp, am fost foarte onorat şi am încercat mereu să demonstrez că această comparaţie poate fi valabilă.

R: Hagi era idolul tău când erai copil?

A.M.: Era idolul tuturor copiilor români. Avea carismă şi a făcut enorm pentru fotbalul românesc.

R: Mai erau şi alţi jucători care te inspirau?

A.M.: Toţii fotbaliştii cu numărul 10 de la toate echipele îmi plăceau. Cum ar fi Platini şi apoi Del Piero.

R. Prima ta experienţă în fotbalul italian a fost la Inter. Ce ai gândit atunci când ţi-au spus să-ţi faci bagajele pentru a pleca la Milano?

A.M.: Abia aşteptam. Era o echipă cu atâţia campioni. În prima zi când am ajuns în vestiar am stat alături de Vieri. Mai erau şi Baggio, Ronaldo, Zamorano, Blanc, Zanetti, Panucci. Credeam că nu voi juca niciodată. Nu aveam deloc răbdare, vroiam să fiu pus imediat la încercare. O dată, la antrenamente, Lippi m-a luat de ureche şi mi-a spus: «Băiete, eşti tânăr, nu te mai agita pentru că vei avea şansa să joci!». Mai erau 14 jocuri până finalul campionatului şi dintre ele am evoluat în şase ca titular, dar era atât de multă de presiune... Nu m-am impuns deoarece pentru mine Inter, la vârsta aceea, era un pic cam mult. Lippi prefera jucători cu mai multă experienţă.

R: Ai greşit din cauza orgoliului?

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici