Mutu: Aşteptam să joc din nou într-o cupă europeană, trebuie să câştigăm ambele manşe cu Flamurtari

Atacantul formaţiei Petrolul Ploieşti, Adrian Mutu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că aştepta de mult să joace din nou într-o competiţie europeană şi a precizat că echipa prahoveană trebuie să câştige ambele partide cu Flamurtari din turului doi preliminar al Ligii Europa.

127 afișări
Imaginea articolului Mutu: Aşteptam să joc din nou într-o cupă europeană, trebuie să câştigăm ambele manşe cu Flamurtari

Adrian Mutu (Imagine: Mediafax Foto)

"Aşteptam să joc din nou într-o competiţie europeană. De când am venit la Petrolul am ştiut că echipa are forţa necesară de a merge în Europa. Greşeala cea mai mare ar fi să credem că vom avea parte de o calificare uşoară, fără efort sută la sută. Trebuie să câştigăm ambele jocuri cu albanezii. Obiectivul nostru în Liga Europa este să ajungem cât mai sus", a spus Mutu.

Câştigarea titlului în următorul sezon ar fi un lucru extraordinar pentru oraşul Ploieşti, susţine Adrian Mutu. "Cred că Petrolul are o altă mentalitate, a învăţat din greşelile sezonului trecut. Forţa noastră va fi dată de dorinţa de performanţă, de unitatea grupului şi de spiritul Petrolului. Ştiu că va fi greu pe patru fronturi, dar băieţii sunt hotărâţi să arătăm că putem mai mult. Publicul petrolist este pretenţios, am văzut cum susţine echipa, cred că împreună cu fanii putem face lucruri minunate. Câştigarea campionatului ar fi ceva extraordinar pentru noi şi pentru tot oraşul. Cel mai uşor meci în campionat va fi cu Steaua, atunci nu vom duce lipsă de concentrare sau motivare. Cu celelalte echipe va fi mai greu", a adăugat el.

În vârstă de 35 de ani, Mutu nu a luat încă o decizie privind retragerea din activitate. "Sper să fiu sănătos, să nu am accidentări şi apoi voi decide în legătură cu retragerea. În ce priveşte echipa naţională, nu am niciun conflict cu Victor Piţurcă. Îmi voi vedea de treaba mea, de jocul meu. Nu ştiu dacă voi mai fi convocat sau nu, important este ca echipa naţională să aibă rezultate bune", a explicat Adrian Mutu.

El a precizat că e foarte dificil ca atacantul Ciprian Marica să se transfere la Petrolul Ploieşti. "Cred că Ciprian Marica va alege să meargă la o echipă unde să joace constant. Ar fi senzaţional să vină la Petrolul, dar e foarte greu", a mai afirmat atacantul.

Echipa Petrolul Ploieşti întâlneşte, joi, de la ora 19.30, pe Stadionul Ilie Oană, formaţia albaneză Flamurtari, într-o partidă contând pentru prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici