Mutu despre cazul Chelsea: Sunt o victimă, însă bătălia nu s-a sfârşit

Internaţionalul român al echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a declarat într-un interviu acordat cotidianului Corriere dello Sport că este o victimă în cazul legat de fostul său club, Chelsea, însă a precizat că "bătălia nu s-a sfârşit", informează violanews.com.

16 afișări
Imaginea articolului Mutu despre cazul Chelsea: Sunt o victimă, însă bătălia nu s-a sfârşit

Mutu despre cazul Chelsea: Sunt o victimă, însă bătălia nu s-a sfârşit (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt o victimă. Primele două zile după ce s-a anunţat decizia TAS au fost foarte grele. Apoi, datorită colegilor mei, clubului, staff-ului tehnic şi oamenilor din jurul meu m-am concentrat asupra fotbalului, asupra dorinţei mele de a-mi revărsa furia în teren. Simt că mi s-a făcut o nedreptate", a spus Mutu.

Atacantul a precizat că vrea ca acest caz al său să fie în atenţia asociaţiilor de fotbalişti, deoarece este o situaţie care îi priveşte pe toţi jucătorii.

"Nu ştiu dacă ar fi mai bine să mă întâlnesc cu cei de la Chelsea, vom vedea. Avocaţii mei se ocupă de tot, am încredere totală în ei. Bătălia noastră continuă, nu s-a sfârşit. Şi vrem să devină şi bătălia asociaţiilor de fotbalişti, este un caz care ne priveşte pe toţi", a explicat Mutu.

Adrian Mutu a afirmat că vrea ca în sezonul viitor să aibă cele mai bune evoluţii din ultimii ani: "Vreau să le dăruiesc celor care au fost alături de mine pe cel mai bun Mutu din ultimii ani. Nu pe cel din sezonul trecut, când mi s-au întâmplat multe. Pe adevăratul Mutu. În sezonul viitor pe teren va fi un Mutu cu o dorinţă imensă de a le dărui oamenilor ceea ce ei mi-au oferit mie. Respect, afecţiune, căldură. O voi face pentru că merită, o voi face pentru că în teren şi în viaţă duc bătălia cea mai importantă. Şi intenţionez să o câştig", a concluzionat Mutu.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaţionalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA şi să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensaţie.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping.

Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici