Mutu: Îmi doresc ca sezonul viitor să fie cel mai bun din cariera mea

Atacantul Fiorentinei Adrian Mutu a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Corriere dello Sport, că recuperearea sa după accidentările suferite în ultima vreme decurge foarte bine şi a precizat că îşi doreşte ca sezonul viitor să fie cel mai bun din cariera lui, informează violanews.com.

17 afișări
Imaginea articolului Mutu: Îmi doresc ca sezonul viitor să fie cel mai bun din cariera mea

Mutu: Îmi doresc ca sezonul viitor să fie cel mai bun din cariera mea (Imagine: Mediafax Foto)

Redăm integral interviul

Reporter: Cum te simţi după cea de-a doua intervenţie medicală, cea de la cot?

Adrian Mutu: Sunt bine, foarte bine. M-a vizitat doctorul Angeloni şi mi-a spus că totul decurge perfect.

R: Genunchiul?

A.M.: Simt încă dureri, dar fac exerciţii speciale pentru a depăşi şi această problemă. Acum voi pleca câteva zile la Miami pentru a-mi vedea familia, iar când voi reveni la Florenţa va trebui să fac fizioterapie. Vreau să fiu în condiţii bune la începutul sezonului viitor. Îmi doresc să am un sezon foarte bun, cel mai bun din cariera mea.

R: Adrian, sunt voci care îţi cer să pleci de la Fiorentina...

A.M.: Să le lăsăm să treacă.

R: Anul trecut Roma a făcut tot ce a fost posibil ca să te achiziţioneze, acum Galatasaray insită pentru tine...

A.M.: Eu deja am spus care este visul meu profesional: vreau să-mi închei cariera la Florenţa, cu tricoul viola pe umeri. Când contractul meu va ajunge la final voi avea 33 de ani, prea devreme pentru a-mi încheia cariera. Mi-aş dori să joc în continuare şi sper că Fiorentina va putea să-mi prelungească înţelegerea.

R: Dar în perioada de transferuri...

A.M.: În fiecare an, în perioada de transferuri se spune că voi pleca în altă parte. Nu am mai avut o vară liniştită, fără zvonuri, de mult timp. Cu toate acestea, doar eu pot decide şi vă spun că doresc să-mi închei cariera la Fiorentina.

R: Ce te leagă atât de strâns de Florenţa?

A.M.: Florenţa este un oraş extraordinar, oamenii de aici împing de la spate echipa, iar proiectul patronilor Della Valle, al antrenorului Prandelli şi al lui Corvino îmi place. Echipa pe care am construit-o în aceşti ani are importante resurse de energie şi putem face mult mai bine de la an la an.

R: Ce îţi doreşti de la sezonul viitor, fotbalistic vorbind?

A.M.: Vreau să joc 38 de meciuri în campionat şi să înscriu 26 de goluri. Îmi pare rău că în acest sezon m-am oprit la 19 meciuri şi 13 goluri.

R: Îţi doreşti să dai multe goluri. Ce va face Gilardino? Îl vei lăsa să execute măcar penaltiuri?

A.M.: Pentru el îmi doresc să câştige titlul de golgheter. Atacantul care joacă alături de mine are multe ocazii de gol, iar Alberto este un jucător formidabil. Ne cunoaştem de şapte ani, suntem prieteni şi ne înţelegem foarte bine.

R: Să vorbim despre viitor. Jovetici poate deveni noul Mutu?

A.M.: Am mai spus că îmi place să joc alături de coechipierii mei, dar în special alături de Gilardino şi Jovetici. Sunt sigur că Jovetici poate deveni noul Mutu, depinde doar de el. Va trebui să muncească în fiecare zi pentru a progresa în joc.

R: Corvino a spus că nu există bani pentru transferuri şi că sezonul viitor va trebui construit un al "cincilea miracol"?

A.M.: Banii sunt o problemă la toate cluburile. Sunt de acord cu directorul sportiv, mai ales că avem o bază importantă. Putem face multe lucruri bune.

R: Rezultatele din acest sezon sunt un miracol sau vin în urma muncii?

A.M.: Sunt rezultate meritate, obţinute în teren, dar vrem mai mult.

R: Cât de mult?

A.M.: Să urcăm mai sus de locul patru, pentru că ne dorim să accedem în grupele Ligii Campionilor fără să mai jucăm în preliminarii.

R: Care este raportul tău cu Pantaleo Corvino?

A.M.: Suntem în relaţii bune. Ne cunoaştem de 12 ani. Ne respectăm reciproc şi nu am avut niciodată vreun conflict.

R: Inter, Juventus, Milan, Roma. Fiorentina unde s-ar afla?

A.M.: Am spus-o: vrem locul trei.

R: Care a a fost cea mai frumoasă partidă din acest sezon?

A.M.: Partida cu Genoa din deplasare, când am înscris trei goluri fantastice. Cred că acel meci a fost decisiv pentru a prinde un loc de Liga Campionilor.

Fiorentina a terminat campionatul italian Serie A pe locul 4 şi va juca în preliminariile Ligii Cmpionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici