Mutu: Situaţia este mai complicată decât poate părea

Atacantul Adrian Mutu a comentat divergenţele cu oficialii clubului Fiorentina, apărute după ce a cerut ca salariul să-i fie mărit la 4 milioane de euro, explicând că, deşi este foarte legat de echipă şi de oraş, situaţia este una mai complicată, mai ales după verdictul în litigiul său cu Chelsea.

8 afișări
Imaginea articolului Mutu: Situaţia este mai complicată decât poate părea

Mutu: Situaţia este mai complicată decât poate părea (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu ştiu ce se întâmpă la Florenţa, evident sunt concentrat sută la sută pe echipa mea naţională şi pe Campionatul European. Pot doar să amintesc tuturor că sunt foarte legat de Florenţa şi de Fiorentina. Cred că am demonstrat asta, aşa cum am demonstrat şi că banii pentru mine nu au fost niciodată un criteriu decisiv. Dar în acest moment situaţia este mai complicată decât poate părea. Şi are legătură şi cu ceea ce s-a întâmplat în aceste zile în cazul raporturilor mele cu Chesea. Situaţia e mai complexă", a declarat Mutu, pentru Corriere dello Sport, cotidian citat de site-ul violanews.com.

Un alt site dedicat clubului Fiorentina notează, citând publicaţia Gazzetta dello Sport, că pentru atacantul român gruparea toscană ar putea primi oferte din Germania, Spania şi chiar din Italia. Printre cluburile care ar fi interesate de serviciile lui Mutu sunt enumerate Schalke 04 şi Bayern Munchen, din Germania, cu care numele internaţionalului român a mai fost asociat în această vară. "Schalke 04 ar fi în primul rând, cu o ofertă de 10 milioane plus danezul Larsen, înaintată însă doar procuratorului lui Mutu, nu şi Fiorentinei. Apoi este Bayern. Luca Toni a cerut clubului un «italian» în plus, cu care să poată dialoga în teren şi în afara lui, iar după ce pista Gattuso a căzut, apare cea care duce la român. O pistă care ar reuni doi atacanţi care au făcut lucruri foarte bune împreună în anul petrecut la Fiorentina", scrie fiorentina.it.

Din Spania sunt amintite cluburile Villarreal şi Valencia, al doilea fiind în plin proces de reconstrucţie a echipei, după un sezon 2007/2008 dezastruos, în care s-a salvat in extremis de la retrogradare.

"În Italia, Inter, Roma şi Juventus nu par interesate din diverse motive, iar singura variantă rămâne AC Milan. Interesul clubului rossonero, potrivit cotidianul La Nazione, ar fi fost afişat pentru prima oară în timpul negocierilor pentru transferul lui Gilardino sub comanda lui Prandelli. Nimic oficial, dar sunt suficiente date pentru a se putea vorbi despre o ofertă de 13 milioane de euro plus Cristian Brocchi şi Daniele Bonera", scrie site-ul citat.

Potrivit aceleiaşi surse, oficialii de la Fiorentina au început deja să ia în calcul o posibilă despărţire de Mutu şi au ca alternativă pentru atacantul român transferul lui Ibrahim Afellay, de la PSV Eindhoven, pentru care ar fi dispuşi să plătească aproximativ 15 milioane de euro.

Directorul sportiv al clubului AC Fiorentina, Panataleo Corvino, a declarat, vineri, că se aştepta la mai multă recunoştinţă din partea românului Adrian Mutu, care a cerut, prin intermediul impresarului său Alessandro Moggi, o mărire a salariului la 4 milioane de euro net.

Impresarul internaţionalului român, Alessandro Moggi, a cerut o mărire de salariu pentru internaţionalul român, dar suma pe care o doreşte Mutu nu va putea fi acoperită prea uşor de oficialii clubului Fiorentina, care îl plătesc în acest moment pe român cu 1,5 milioane de euro pe sezon.

Camera de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA a stabilit, vineri, ca atacantul Adrian Mutu să plătească 12 milioane de euro grupării Chelsea Londra, dupa ce i-a fost reziliat contractul cu clubul englez în 2004, deoarece a fost depistat pozitiv cu cocaină.

Adrian Mutu este cotat la 25 de milioane de euro, iar presa germană a scris în ultima perioadă că oficialii clubului Schalke 04 au înaintat o ofertă pentru român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici