Mutu: Sunt pregătit pentru meciurile cu Franţa şi Austria

Atacantul Adrian Mutu a declarat, luni, că este pregătit să evolueze în echipa naţională în meciurile cu Franţa şi Austria şi a negat faptul că are de gând să renunţe la fotbal din cauza despăgubirilor în valoare de 17 milioane de euro pe care trebuie să le plătească fostului său club Chelsea.

18 afișări
Imaginea articolului Mutu: Sunt pregătit pentru meciurile cu Franţa şi Austria

Mutu: Sunt pregătit pentru meciurile cu Franţa şi Austria (Imagine: Mediafax Foto/Mediafax Foto)

"Mă bucur că am venit după mult timp. Sunt pregătit pentru Franţa şi Austria, sperăm sa fim sănătoşi. Sunt jucători de mare valoare în echipa Franţei, nu o să ne fie usor. E important să scoatem un rezultat bun pentru a profita de toate şansele pe care le avem până la finalul campaniei. Cred că francezii joacă la fel ca în tur, au valoare şi nu au ce să schimbe. Mă simt bine, însă nu sunt în forma mea cea mai bună", a spus Mutu la sosirea în ţară, informează Sport.ro.

Jucătorul Fiorentinei a afirmat că şi-a mai revenit din punct de vedere moral după decizia TAS, că nu se pune problema să fie suspendat pentru că nu a plătit despăgubirile clubului Chelsea şi că vrea să ajungă la un acord cu gruparea engleză pentru a stinge litigiul.

"Moral sunt mai bine, astăzi riscam să fiu suspendat, însă după declaraţiile celor de la Chelsea şi ale celor de la TAS ştiu că acest lucru nu se va întampla, sunt mai uşurat. Sper să ajung la un consens cu cei de la Chelsea, e o enormitate să dau atâţia bani. Nu ştiu cinci fotbalişti din lume care să poată da 17 milioane în cash. Le mulţumesc celor din Firenze care mi-au scandat numele şi m-au încurajat, am simţit că nu sunt singur. Sper ca şi cei de aici să se comporte la fel, eu am greşit, însă mi-am cerut scuze şi regret ce am facut. Sper să găsesc înţelegere şi să se rezolve această problemă. Este vorba de dreptul meu la muncă şi nu îmi poate fi luat. Cine s-a gândit la o chetă, aceasta nu este o soluţie. Românii nu sunt atât de bogaţi ca să dea bani şi pentru mine", a mai declarat Mutu.

Cotidianul La Nazione a notat, în ediţia de sâmbătă, că jucătorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, riscă să nu mai poată juca fotbal de luni, când va expira ultimatumul dat de Chelsea în privinţa plăţii despăgubirii de 17 milioane de euro şi gruparea londoneză va putea apela la FIFA pentru a obţine suspendarea românului. Jurnalul menţionează că această variantă nu reprezintă o simplă ipoteză, ci este o perspectivă reală care îl devastează pe jucător în ultima perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici