Nadal explică de ce a ales să nu participe la Miami Open

Rafael Nadal, numărul 4 mondial, a anunţat la începutul acestei săptămâni că va lipsi de la Miami Open, al doilea turneu ATP Masters care urmează imediat după BNP Paribas Open Indian Wells, explicând ulterior motivul deciziei sale.

358 afișări
Imaginea articolului Nadal explică de ce a ales să nu participe la Miami Open

Tenismanul în vârstă de 36 de ani a declarat că a vrut să îi ofere corpului său o pauză înainte de sezonul de zgură, recunoscând că o tranziţie rapidă de la hardcourt la zgură ar fi fost „periculoasă".

„Nu am jucat la Miami în ultimii doi ani. Am aproape 36 de ani. Am jucat mult mai mult decât mă aşteptam la începutul sezonului", a declarat cel care a fost de cinci ori vicecampion la Miami Open.

„Pentru corpul meu, nu este bine să am tranziţii rapide de la suprafeţe diferite. De la zgură la hard sau de la hard la zgură. Dacă voi juca la Miami, nu voi avea timp să mă odihnesc şi nici timp să fac o tranziţie rapidă la zgură.

Trebuie să forţez de la început foarte tare, aşa că este periculos pentru piciorul meu, pentru genunchi. Trebuie să fac această tranziţie pas cu pas. Nu pot face schimbări drastice, aşa cum am făcut în trecut, aşa că de aceea am decis să mă opresc după Indian Wells şi să am, cam trei săptămâni înainte de începerea sezonului pe zgură pentru mine."

Câştigătorul de 21 de Grand Slam-uri a fost într-o formă impecabilă în acest sezon, începând anul cu un record de 17-0 fără înfrângere pentru prima dată în cariera sa. După ce şi-a început sezonul cu un titlu la Melbourne Summer Set, spaniolul a continuat ridicând trofeul la Australian Open, înainte de a merge la Acapulco, pentru Openul Mexicului, pe care l-a câştigat de asemenea.

La Indian Wells a ajuns până în optimile de finală, unde îl va întâlni miercuri seara pe favoritul gazdelor, americanul Reilly Opelka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici