Nadal nu joacă la National Bank Open Montreal. US Open, în pericol

Rafael Nadal, numărul trei în clasamentul tenisului mondial, i se alătură lui Novak Djokovic şi nu va participa la National Bank Open de la Montreal, săptămâna viitoare, deoarece recuperarea sa după o ruptură la muşchiul abdominal, suferită la Wimbledon, nu este încă deefinitivată.

206 afișări
Imaginea articolului Nadal nu joacă la National Bank Open Montreal. US Open, în pericol

Nadal nu joacă National Bank Open Montreal. US Open, în pericol

Acest anunţ reprezintă un pas important înapoi în pregătirea sa pentru US Open, care începe la sfârşitul lunii, urmând ca acum spaniolul să participe doar la Western & Southern Open ca turneu de pregătire.

„După zilele de vacanţă şi revenirea mea ulterioară la antrenamente, totul a decurs bine în aceste săptămâni. În urmă cu patru zile am început să antrenez şi serviciul, iar ieri, după antrenament, am avut un mic disconfort care a rămas şi astăzi", a scris Nadal pe Twitter în limba spaniolă.

„Am decis să nu călătorim la Montreal şi să continuăm antrenamentele fără să ne forţăm", a mai scris acesta.

„Îi mulţumesc sincer directorului turneului, Eugene, şi întregii sale echipe pentru înţelegerea şi sprijinul pe care mi l-au arătat întotdeauna, iar astăzi nu a fost o excepţie."

Novak Djokovic s-a retras la rândul lui de la turneul de pregătire pentru US Open de săptămâna viitoare din Canada, deoarece nu poate intra în ţară fără a fi complet vaccinat împotriva COVID-19. Anunţul a fost făcut joide organizatorii turneului, care i-au acordat în schimb lui Andy Murray unul dintre cele patru wildcard-uri.

Campionul de la Wimbledon, Djokovic, a cărui retragere a fost anunţată cu o zi înainte de ceremonia oficială de tragere la sorţi, a refuzat să se vaccineze, dar a fost inclus pe lista de înscrieri pentru turneul ATP 1000 de la Montreal, atunci când aceasta a fost publicată la mijlocul lunii iulie.

Alături de Djokovic, Tennis Canada a precizat că germanul Oscar Otte s-a retras şi el şi că finalistul de la Wimbledon, australianul Nick Kyrgios şi francezul Benjamin Bonzi au fost înscrişi pe tabloul principal.

Djokovic, care rămâne pe lista de înscrieri pentru turneul U.S. Open din 29 august-11 septembrie de la New York, a declarat anterior că este pregătit să rateze turneele de Mare Şlem în loc să facă vaccinul COVID-19.

Tennis Canada a mai acordat wildcard-uri la Montreal pentru belgianul David Goffin şi canadienii Vasek Pospisil şi Alexis Galarneau.

Britanicul Murray, triplu campion în Canada, a urcat de pe locul 134 pe locul 50 în clasament în acest sezon şi a ajuns în finalele de la Sydney şi Stuttgart.

Goffin revine în acţiune după ce a ajuns în sferturile de finală la Wimbledon în iulie, Pospisil a fost semifinalist la Montreal în 2013, în timp ce Galarneau, în vârstă de 23 de ani, îşi va face debutul pe tabloul principal al competiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nadal,
djokovic,
montreal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici