Nadal trece greu de Opelka şi Kecmanovic îl elimină pe Berrettini la Indian Wells

Rafael Nadal l-a învins pe americanul Reilly Opelka (17 ATP) cu 7-6(3) 7-6(5) şi rămâne neînvins în acest an, în timp ce sârbul Miomir Kecmanovic (61 ATP) l-a eliminat pe Matteo Berrettini, numărul şase mondial, cu 6-3, 6-7(5), 6-4, miercuri, în optimile de finală, la Indian Wells.

249 afișări
Imaginea articolului Nadal trece greu de Opelka şi Kecmanovic îl elimină pe Berrettini la Indian Wells

În ciuda faptului că serviciul lui Opelka a atins viteze de până la 230 de kilometri pe oră, spaniolul a reuşit să returneze de cele mai multe ori, fiind mai bun în schimburile lungi, dictând punctele şi determinându-l pe american să facă erori de pe linia de fund.

După un prim set în care a avut un nivel de joc ridicat, Nadal a oscilat în cel de-al doilea, tratând neglijent un game pe propriul serviciu şi ajungând să fie condus cu un break la 3-2.

Ibericul şi-a recăpătat concentrarea, reuşind un rebreak, pentru a egala la 4-4, ducând apoi setul la tie-break, pe care l-a câştigat fără emoţii.

„Este un jucător foarte dificil, e greu de jucat împotriva lui, cu serviciul său extrem de puternic şi cu forehandul său în forţă, dar cred că am jucat cel mai bun meci al meu de până acum în turneu", a declarat Nadal, la interviul de pe teren.

„Este o victorie mare pentru mine împotriva unuia dintre cei mai dificili adversari cu care puteam juca şi sunt foarte fericit. Nu pot să vă mulţumesc îndeajuns pentru toată energia pozitivă pe care o primesc în fiecare zi aici", a mai spus ibericul.

Nadal are acum 18-0 în startul sezonului şi, dacă va reuşi să câştige al patrulea titlu în deşertul californian, va ajunge la egalitate cu Novak Djokovic în cursa pentru cele mai multe titluri Masters 1000, cu 37 de reuşite.

Pentru a face acest lucru, nadal va trebui să învingă un alt jucător cu un serviciu puternic, pe australianul Nick Kyrgios, care a avansat în sferturi după ce italianul Jannik Sinner s-a retras din turneu din cauze medicale.

Nadal are un avantaj de 5-3 în faţa lui Kyrgios în întâlnirile anterioare.

Într-un alt meci surpriză , de la începutul zilei, sârbul Kecmanovic a reuşit să atenueze serviciul puternic al lui Berrettin,i în primul set, transformând o şansă de break în al patrulea game, în timp ce italianul a câştigat doar opt puncte pe retur.

Sârbul, în vârstă de 22 de ani, ar fi putut închide mai repede meciul, când la finele setului secund a ratat la limită oportunitatea de a face un break. Berrettini a reuşit 21 de lovituri câştigătoare în setul secund şi şi-a adjudecat un tiebreak tensionat pentru a egala.

Decizivul a fost unul foarte disputat, Berrettini salvând două mingi de break în game-ul al optulea, pentru a rămâne în meci. Kecmanovic a reuşit totuşi un break la zero, chiar pe final, furnizând una din surprizele turneului, prin calificarea în sferturile de finală.

El va juca în continuare cu Taylor Fritz, care a trecut de australianul Alex de Minaur cu 3-6, 6-4, 7-6(5).

În celelalte meciuri ale zilei, bulgarul Grigor Dimitrov l-a învins pe americanul John Isner cu 6-3, 7-6(6) şi îl va înfrunta pe Andrey Rublev în sferturi, după ce rusul a câştigat un prim set strâns înainte de a trece fără probleme de Hubert Hurkacz cu 7-6(5), 6-4.

Carlos Alcaraz a devenit cel mai tânăr jucător prezent în sferturile de finală ale turneului masculin de la Indian Wells, de la Michael Chang, în vârstă de 17 ani, în 1989, spaniolul de 18 ani învingându-l pe Gael Monfils cu 7-5, 6-1.

Următorul adversar pentru Alcaraz, în primul său sfert de finală la un Masters, este britanicul Cameron Norrie, cap de serie numărul 12.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici