Nadal va fi indisponibil o lună din cauza unei rupturi musculare

Tenismanul Rafael Nadal suferă de o "mică ruptură musculară" la genunchiul drept, leziune ce a provocat abandonul în sfertul de finală al Australian Open împotriva lui Andy Murray, şi nu va participa la niciun turneu cel puţin o lună, a anunţat staff-ul jucătorului spaniol.

20 afișări
Imaginea articolului Nadal va fi indisponibil o lună din cauza unei rupturi musculare

Nadal va fi indisponibil o lună din cauza unei rupturi musculare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a făcut un RMN la Barcelona şi a fost supus unei ecografii, medicii i-au recomandat jucătorului iberic două săptămâni de repaus şi recuperare, potrivit purtătorului de cuvânt al sportivului.

"În urma trecerii acestei perioade şi în funcţie de rezultatele obţinute, el îşi va relua treptat activitatea sportivă. Timpul total de recuperare este estimat la patru săptămâni", a punctat sursa citată.

Nadal nu va putea lua parte astfel la turneul de la Rotterdam, care va debuta la 8 februarie.

"Nu îmi convine că ratez participarea la turneul de la Rotterdam, mi-aş fi dorit să câştig titlul, după ce am fost atât de aproape anul trecut. Ştiu că accidentarea nu este de acelaşi tip ca cea de anul pecedent. Locul în clasamentul ATP nu este o problemă care să mă preocupe, în acest moment, ci important este să-mi regăsesc jocul bun", a declarat Nadal.

Eliminarea sa de la Australian Open şi absenţa de la turneul de la Rotterdam va duce la retrogradarea sa în ierarhia mondială de pe locul 2 pe 4 sau 5, în spatele jucătorilor Roger Federer, Novak Djokovici şi Andy Murray şi eventual Juan Martin del Potro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici