Nadia Comăneci: Orice loc mai bun decât trei la JO va fi un mare succes

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a declarat, vineri, că pentru echipa de gimnastică a României va fi un mare succes dacă va reuşi să se claseze mai sus de locul trei la Jocurile Olimpice de la Beijing, din perioada 8-24 august.

18 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci: Orice loc mai bun decât trei la JO va fi un mare succes

Nadia Comăneci: Orice loc mai bun decât trei la JO va fi un mare succes (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom fi la Jocurile Olimpice două săptămâni, îl vom lua şi pe Dylan (n.r. - fiul Nadiei Comăneci) cu noi. Împreună cu Bart (n.r. - Bart Conner, soţul Nadiei Comăneci) noi vom transmite pentru televiziunea din Mexic. Ce să spun, va fi foarte greu, ştim foarte bine că în momentul de faţă România se află pe locul trei, a reuşit să-i bată pe ruşi, dar orice este mai bun decât trei va fi un mare succes", a mai spus Nadia.

Fosta campioană olimpică la gimnastică Nadia Comăneci a participat, vineri, la acţiunea "Sunt mic şi voinic", iniţiată chiar de fundaţia care îi poartă numele alături de Primăria Sectorului 1, în cadrul căreia a executat mişcări de gimnastică cu copii de la Grădiniţa Nr. 2.

"Sunt mic şi voinic" este o campanie demarată de Fundaţia Nadia Comăneci alături de Primăria Sectorului 1 prin care se urmăreşte atragerea copiilor către activităţi sportive şi mişcare pentru o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă.

Campania se adresează în special copiilor de vârstă preşcolară şi are ca obiectiv implicarea lor în activităţi educative, sport-recreative, care să le dezvolte plăcerea de a face mişcare şi de a socializa cu ceilalţi copii de vârsta lor.

Nadia, deşi îmbrăcată în fustă şi purtând pantofi cu toc, a exersat alături de aproximativ 30 de copii mişcări de gimnastică.

Fosta gimnastă a relatat că fiul său, Dylan Paul, în vârstă de doi ani, iubeşte mişcarea. "Dylan doreşte să meargă în fiecare zi la gimnastică, spune «gym, gym, gym» (n.r. sală). Lui îi plac inelele, îi place să meargă pe bârnă şi este un joc pentru el gimnastica în acest moment. Nu ştiu dacă va face gimnastică de performaţă însă mă bucur că şi-a găsit o activitate, pentru că este important ca de mici copiii să ştie ce înseamnă să te mişti, o să câştige mult din acest lucru. Vom vedea ce va face până la urmă", a spus Nadia Comăneci.

Prima gimnastă care a obţinut nota zece la un concurs crede că performanţele din trecut ale sportivilor români nu au fost apreciate la adevărata valoare. "Ilie Năstase a vorbit la general când a spus că şansele României la JO sunt foarte mici. E adevărat că poate nu va fi un succes atât de mare cum suntem noi obişnuiţi, să venim cu medalii, mai ales de la gimnastică şi sporturile care ne caractetrizează pe noi românii, însă este un început bun pentru gimnastică şi trebuie să fim mulţumiţi. Atunci când veneam cu unu, unu, unu, nu ştiu dacă eram aşa apreciaţi, iar acum când nu mai luăm, «aoleu, ce s-a întâmplat».E o schimbare de generaţie, o schimbare de antrenori, şi până la urmă sperăm să ieşim cu bine", a precizat Nadia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici