Nadia Comăneci, printre campionii olimpici români care vor avea o staţie cu numele lor la metroul din Londra

Staţiile de metrou din Londra îşi vor schimba numele pe durata JO cu cele ale unor foşti mari sportivi, unele dintre acestea urmând să poarte numele multiplilor campioni olimpici români Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Georgeta Damian, Iolanda Balaş şi Elisabeta Lipă.

884 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci, printre campionii olimpici români care vor avea o staţie cu numele lor la metroul din Londra

Nadia Comăneci (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax foto)

Staţia căreia Nadia Comăneci îi va da numele se numeşte Kings Cross St. Pancrass, aceasta legând trei linii de metrou.

Osterfley se va numi Georgeta Damian, în timp ce Hounslow East va deveni Elisabeta Lipă.

Sudbury Town va purta numele lui Ivan Patzaichin, în timp ce Iolanda Balaş va da numele staţiei Northwood.

"Staţiile de metrou îi vor celebra pe multiplii campioni olimpici, dar şi pe sportivii care au obţinut performanţe extraordinare, deşi nu au câştigat nicio medalie de aur", au anunţat reprezentanţii metroului londonez, citaţi de presa engleză.

Toate cele 361 de staţii ale metroului londonez vor purta astfel numele unor foşti mari sportivi.

Noua hartă a staţiilor de metrou va mai cuprinde numele unor sportivi ca Rafael Nadal, campion olimpic în 2008, Miguel Indurain, de cinci ori câştigător al Turului Franţei, Michael Jordan sau Larry Bird.

Staţia de metrou Stratford se va numi pe durata Jocurilor Olimpice Michael Phelps, câştigător a opt medalii de aur la Beijing, în timp ce următoarea staţie se va numi Cassius Clay, numele real al legendarului fost pugilist american Muhammad Ali, campion olimpic la Roma, în 1960.

Atleţii vor "acoperi" o mare parte a sistemului de metrou, aceştia vor "alerga" de la vest la est, dar şi în centrul oraşului, numele unor sportivi ca Sebastian Coe, Usain Bolt, Maria Mutola şi Emil Zatopek nelipsind.

Înotătorii se vor afla pe "linia centrală", Mark Spitz urmând să ia startul din nord-est şi se va "îndrepta" către săritorii în apă Greg Louganis şi Fu Mingxia în nord-vest.

Baschetbaliştii şi jucătorii de tenis vor "concura" de la nord la sud, cu opriri la Magic Johnson şi Sheryl Swoopes, urmate de Roger Federer şi Venus Williams.

Fosta jucătoare de fotbal Mia Hamm, câştigătoare a unei medalii de aur cu echipa SUA va da numele staţiei de metrou Picadilly Circus din centrul oraşului, în timp ce Baker Street se va numi Daley Thompson, dublu medaliat cu aur în proba de decatlon.

Oxford Circus va deveni Ian Thorpe, în timp ce Leicester Square va fi LeBron James, iar Knightsbridge se va numi Steve Redgrave.

Jocurile Olimpice se vor desfăşura în perioada 27 iulie - 12 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici