Naomi Osaka a trecut de Serena Wiliams şi e prima finalistă de la Australian Open

Japoneza Naomi Osaka a reuşit să o învingă joi pe Serena Williams şi s-a calificat în finala Australian Open, după un meci adjudecat în două seturi, 6-3, 6-4, în doar o oră şi 16 minute.

2026 afișări
Imaginea articolului Naomi Osaka a trecut de Serena Wiliams şi e prima finalistă de la Australian Open

Fostul lider mondial, actual număr 3 WTA, japoneza Naomi Osaka, s-a calificat în finala primului Grand Slam al anului, învingând-o pe idolul ei, legendara Serena Williams, cea care în sferturi a trecut de Simona Halep.

Japoneza a avut mai mult tupeu în joc şi a servit aproape tot timpul la limită, dovadă cei 6 aşi, în comparaţie cu doar 3 pentru Williams, dar şi cele 8 duble greşeli şi procentajul slab de sub 50% la reuşita primului serviciu.

Din fericire pentru ea, Williams nu a avut cel mai bun serviciu, iar japoneza a taxat-o cu returul, mai ales pe serviciul doi. Osaka a jucat bine şi la fileu, câştigând de fiecare dată când a urcat. Ambele jucătoare au făcut multe erori neforţate, diferenţa constând în cele din urmă în numărul loviturilor câştigătoare, aproape dublu de partea lui Osaka.

Campioană în 2019 la Melbourne, Osaka are acum ocazia de a câştiga cel de al patrulea Grand Slam al carierei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici