Narcis Răducan suţine numirea unui străin la conducerea CCA

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Narcis Răducan, a declarat, marţi, la finalul Adunării Generale a LPF, că ar trebui luată în discuţie numirea unui străin în fucţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, în urma greşelilor grave de arbitraj.

55 afișări
Imaginea articolului Narcis Răducan suţine numirea unui străin la conducerea CCA

Narcis Răducan (Imagine: Răzvan Lupică / Mediafax Foto)

"E bine că autoritatea competentă s-a autosesizat, cred că nu mai era cazul să facem grevă japoneză. Eu cred că soluţia aducerii unui străin la şefia CCA ar trebui luată în calcul, chiar dacă nu e singura. Dacă nu suntem capabili să desemnăm pe cineva care să fie echidistant atunci e şi asta o soluţie. Lucrurile se pot îndrepta, dar ar trebui să fie rapid, pentru că punctele pierdute nu le mai poţi lua înapoi", a spus Răducan.

Oficialul grupări gălăţene consideră că echipa sa a fost grav dezavantajată de arbitrul Iulian Dima, în meciul cu Steaua, din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I. "A văzut toata ţara ce s-a întâmplat, ceva indmisibil. Arbitrul a greşit foarte grav. Nu vreau să merg mai departe să vorbesc despre moralitate, neavând dovezi. Mache mi-a fost coleg şi ştiam gradele de rudenie, dar am zis să nu începem iar ca pe timpul lui Ceauşescu să facem presiuni. Dar se pare că ajungem la vorba celor bătrâni că trebuie să facem presiune. Mi se pare normal să înceapă o anchetă. Eu am vorbit la pauză cu arbitrul şi mi-a spus că vrea să lase jocul liber şi am zis foarte bine. Dar în condiţiile în care laşi jocul liber doar echipei oaspete, deja vorbim de un raport de forţe inegal. Până la urmă meciul a fost făcut praf fără să ne atingem de partea de moralitate. S-a greşit poate de la delegare, poate preşedintele nu a ştiut de acest grad de rudenie", a afirmat Răducan.

Liga Profesionistă de Fotbal intenţionează să propună FRF modificarea Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) pentru ca un cetăţean străin să poată face delegările brigăzilor de arbitri la partidele din Liga I, a anunţat, marţi, secretarul general al LPF, Justin Ştefan.

"Am stabilit că până în luna ianuarie la reluarea activităţii, printr-un dialog împreună cu FRF, vom analiza dacă exista posibilitatea modificării ROAF în sensul ca o persoană să fie desemnată, eventual un străin care să se ocupe de chestiunea delegărilor arbitrilor pentru meciurile de Liga I. Însă toate chestiuni rămân la nivel de discuţie, urmând ca o eventuală propunere de modificare a regulamentului să fie înaintată în luna ianuarie către FRF", a spus oficialul LPF.

Justin Ştefan nu a precizat ce funcţie ar urma să ocupe cetăţeanul străin în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici